Porsche GT2 vs Ducati Panigale V4: Μπορεί ένα supercar να συγκριθεί με μια μηχανή;

Η αναλογία κιλών ανά ίππο της Ducati υπερτερεί κατά πολύ από της Porsche! Αρκεί όμως μόνο αυτό;

  • -
  • -

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι επιδόσεις μιας μοτοσυκλέτας δεν μπορούν συγκριθούν με εκείνες ενός αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει λόγο του χαμηλού βάρους των δίτροχων που εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό περιγραφής των επιδόσεων. Έτσι ένα supercar, σαν την Porsche GT2 RS, έχει ακαριαίες επιδόσεις που μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις υπερτερούν από πολλές μηχανές. Ταυτόχρονα, ο boxer 6-κύλινδρος των 3,8 λίτρων, αποδίδει 700 hp, με 750 Nm ροπής και σε συνδυασμό με το PDK αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων εξασφαλίζουν στο σύνολο των 1.480 κιλών κορυφαίες επιταχύνσεις.

Από την άλλη, ο αντίπαλος της Porsche, δηλαδή η Ducati Panigale V4 S θεωρείται η ναυαρχίδα των supersport μηχανών. Η πανάλαφρη V4 S των 195 kg κινείται από έναν κινητήρα 1.103cc που αποδίδει 211 hp και 124 Nm ροπής.

Η Ducati υπερέχει κατά πολύ στην αναλογία κιλών ανά ίππο από την GT2, σε σημείο που ίσως ο νικητής έχει κριθεί πριν καν ξεκινήσει η κόντρα. Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως είναι στο αν η Porsche καταφέρει να κρατήσει σε λογικά πλαίσια την διαφορά ή αν τα νούμερα διατυπώσουν στην πράξη την ασύγκριτη υπεροχή.

Δείτε το βίντεο! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...