Μπορεί να λειτουργεί ένας κινητήρας αν κοπεί στη μέση; [video]

Ίσως το πιο αλλόκοτο downsizing που έχετε δει να είναι αυτή η μετατροπή ενός 4κύλινδρου κινητήρα Lada σε 2κύλινδρο. Άραγε δουλεύει;

  • -
  • -

Το Garage 54 είναι ένα κανάλι του YouTube, που έχει επιχειρήσει στο παρελθόν τις πιο πρωτότυπες «αλχημείες» στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι δημιουργοί του επικεντρώνονται στις μηχανολογικές λύσεις και παραδοχές μέσω του πειραματισμού.

Στο τελευταίο τους βίντεο έκοψαν στην μέση με τροχό έναν κινητήρα Lada, για να διαπιστώσουν αν θα δούλευε με τους υπόλοιπους 2 κυλίνδρους του. Ωστόσο το τρόχισμα του μπλοκ του κινητήρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς έπρεπε να προσέξουν μην πληγώσουν τις διόδους του λαδιού.

Ύστερα από το τρόχισμα, το τελικό αποτέλεσμα έμοιαζε προσανατολισμένο περισσότερο για μοτοσυκλέτες παρά για κάποιο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος συμπλέκτης με πριν και αφού «δέθηκε» ο κινητήρας πάνω στο σασί, πήρε εμπρός χωρίς προβλήματα.

Video: Έχετε ξαναδεί αυτοκίνητο με 2 τιμόνια, 2 οδηγούς και 2 κινητήρες;

Ο θόρυβος του 2κύλινδρου κινητήρα θύμιζε παλιό ασυγχρόνιστο μηχανάκι και κάποιες διαρροές λαδιού έκαναν την εμφάνισή τους. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες αστοχίες στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά με βάση την προχειρότητα του «διαχωρισμού» και με το ότι κατάφερε να μετακινήσει έστω και για λίγο το Lada, το εγχείρημα κρίνεται αναμφίβολα επιτυχές. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...