Νέα χειραμαξίδια στον στόλο της Αθήνας για τον καθαρισμό της πόλης

Πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και κυρίως πιο εύκολα, γίνεται πλέον ο καθαρισμός στο κέντρο και στις γειτονιές της πρωτεύουσας

  • -
  • -

Ο Δήμος Αθηναίων ανανέωσε τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης προσθέτοντας 250 νέας γενιάς εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού.

athens clean1

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, οι 494 εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη.

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο. 

athens clean2

Η διαδικασία αυτή αναβαθμίζεται και απλοποιείται με τα νέα χειραμαξίδια. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, πιο ελαφριά (28 κιλά) κι έχουν ενσωματωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Επίσης, δεν επηρεάζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...