Νέα αυτοκίνητα: Πολλές οι περιττές τεχνολογίες που οι οδηγοί δεν θέλουν

Σύμφωνα με έρευνα της Dacia στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 78% των οδηγών δεν επιθυμεί το αυτοκίνητό του να εξοπλίζεται με περιττές για εκείνον τεχνολογίες.

  • -
  • -

Η τεχνολογία είναι το κυρίαρχο στοιχείο της σημερινής εποχής, που ενσωματώνεται σχεδόν σε όλους τους κλάδους και γιγαντώνεται συνεχώς. Οι οικιακές συσκευές απέκτησαν τεχνολογία, τα ρολόγια μας το ίδιο, οπότε είναι δυνατόν να μην περάσει η νέα τάση και στην αυτοκίνηση; Μάλιστα, τα αυτοκίνητα γνώρισαν μια από τις μεγαλύτερες «μεταμορφώσεις» στην ιστορία τους, λόγω της επέλασης των νέων τεχνολογιών.

Οι κατασκευαστές φορτώνουν συνεχώς τα μοντέλα τους με νέα ηλεκτρονικά συστήματα, κάποια που λειτουργούν για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των επιβατών και μερικά άλλα που βρίσκονται εκεί για την άνεση και την ψυχαγωγία τους. Μήπως όμως έχει αρχίσει να… χάνεται η μπάλα; Τα χρησιμοποιούμε τελικά όλα αυτά ή υπάρχουν μόνο για να ανεβάζουν το κόστος και την πολυπλοκότητα των αυτοκινήτων μας; Η έρευνα της Dacia δίνει αφοπλιστικές απαντήσεις.

Με στόχο να αυξήσει κι άλλο τα value for money χαρακτηριστικά των μοντέλων της, η Dacia προχώρησε σε μια έρευνα που θα τη βοηθήσει να καταλάβει τι ζητούν τελικά οι αγοραστές των νέων αυτοκινήτων. Πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψε στοιχεία που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε πως όντως, πολλά από τα προνόμια που μας δίνει η τεχνολογία στα νέα αυτοκίνητα μένουν αναξιοποίητα, τόσο από εμάς τους ίδιους, όσο και από το περιβάλλον μας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ρουμάνικης μάρκας, το 78% των νέων αγοραστών στην Αγγλία δεν θέλει το αυτοκίνητό του να έχει περιττές τεχνολογίες. Το 61% των αγοραστών μάλιστα, ανταλλάσσουν τη φθηνότερη τιμή με τον εξοπλισμό! Θα προτιμούσαν δηλαδή να πληρώσουν λιγότερα και το αυτοκίνητο που θα πάρουν στα χέρια τους να μην έχει όλα αυτά τα καλούδια. Μιλώντας για στοιχεία καθημερινότητας, το ένα τρίτο των ιδιοκτητών χρησιμοποιεί μόλις το 25% των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου τους.

Ποιος είναι ο απαραίτητος για τους Άγγλους οδηγούς εξοπλισμός; Τίποτα περισσότερο από το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, τους αισθητήρες παρκαρίσματος και την κάμερα οπισθοπορείας. Η Dacia αναφέρει ότι το νέο Sandero που μόλις παρουσιάστηκε, διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του όλα τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των Άγγλων. Ένα χαρακτηριστικό που επίσης εκτιμάται από τους οδηγούς είναι το σύστημα navigation. Από την άλλη, ο εξοπλισμός που μένει πολύ συχνά αναξιοποίητος από τους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι το αυτόματο παρκάρισμα και το Wi-Fi hotspot.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...