Πότε έρχεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Alfa Romeo

Τι επιφυλάσσει το «εξηλεκτρισμένο» μέλλον για τις εκδόσεις Quadrifoglio;

  • -
  • -

Με την Alfa Romeo να βρίσκεται πλέον κάτω από την στέγη του Ομίλου Stellantis, τα μελλοντικά σχέδια φαίνονται πολλά υποσχόμενα, με πληθώρα νέων μοντέλων να βρίσκονται «στα σκαριά». Σύμφωνα με το νέο αφεντικό της εταιρεία, Jean-Philippe Imparato, μέσα στο 2022 θα δούμε το πρώτο αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της μάρκας, την Tonale, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει, ενώ το 2024 θα γνωρίσουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Να θυμίσουμε πως η Alfa Romeo έχει δεσμευτεί πως από το 2027 κι έπειτα θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, έχει δηλώσει επίσημα πως στόχος είναι η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο από την ιταλική μάρκα, από τώρα έως και το 2025. Το πρώτο εξ αυτών θα είναι το SUV Tonale, ενώ στην συνέχεια πιθανότατα θα ακολουθήσει το compact SUV Brennero.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο που προορίζεται για το 2024 είναι πιθανό να εμφανιστεί και με το τετράφυλλο τριφύλλι  στο φτερό, καθώς μιλώντας για τις εκδόσεις επιδόσεων ο Imparato είπε χαρακτηριστικά: «Πάντα θα εξετάζω την πιθανότητα δημιουργίας μίας έκδοσης επιδόσεων για όλα τα μοντέλα που λανσάρουμε, αρκεί να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί το όνομα Quadrifoglio. Εάν δω πως δεν είμαι σε θέση να δημιουργήσω ένα αυτοκίνητο που θα φέρει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, τότε δεν θα το λανσάρω.»

Τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου, με τον Imparato να επισημαίνει πως οι μηχανικοί της Alfa έχουν εμπλακεί αρκετά στην δημιουργία της. Στόχος ήταν να σιγουρέψουν πως η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική είναι σε θέση να υποστηρίξει το επίπεδο επιδόσεων και πολυτέλειας που απαιτεί η μάρκα. Στα μελλοντικά πλάνα που αφορούν το διάστημα 2025-2030, συμπεριλαμβάνονται και μοντέλα που εστιάζουν περισσότερο στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, η «μοίρα» τους όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο επιτυχημένη θα είναι η πορεία της Alfa μέχρι το 2025.

Όταν ο Imparato ερωτήθηκε για την αναβίωση του ονόματος Spider στην ηλεκτρική εποχή, σίγουρα έδειξε ενδιαφέρον, λέγοντας πως τα σχέδια για το αυτοκίνητο ήδη υπάρχουν και έχουν παρουσιαστεί σε πωλητές, αλλά ο CEO δήλωσε πως αρνείται κατηγορηματικά να παρουσιάσει κάτι επίσημα στον Carlos Tavares αν δεν σιγουρέψει το αυξημένο μερίδιο της Alfa Romeo στην αγορά.

Εσείς τι θα λέγατε για μία ηλεκτρική Spider ή GTV; Ξυπνάει αναμνήσεις μία τέτοια προοπτική;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...