Χάλκη: Ένα πράσινο νησί με τη σφραγίδα της Citroën (video)

To πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί στην Ελλάδα αλλάζει ριζικά και η Citroën βοηθάει ώστε η ηλεκτροκίνηση να γίνει πραγματικότητα.

  • -
  • -

Η αειφόρος ανάπτυξη, η τεχνολογική πρόοδος και η ευημερία των κατοίκων θα αποτελέσουν την «επόμενη ημέρα» για τη Χάλκη. Το νησί γίνεται πρότυπο για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τομέας που η Citroën θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Η εποχή της καινοτομίας και της «πράσινης οικονομίας» έχει φτάσει για τη Χάλκη, ενώ πολλές μεγάλες εταιρείες όπως ο Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, Vodafone, ΔΕΗ και Παπαστράτος, αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.
 

Η ηλεκτροκίνηση, με την παράλληλη δημιουργία σταθμών φόρτισης, τροφοδοτούμενοι με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën, στο νησί της Χάλκης προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.

Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Tα πρώτα οχήματα της Citroën που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.

Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται, και ενσωματώνει πλέον έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση: τη μετακίνηση σε «ë-Comfort class».

Παράλληλα, τα Σώματα Ασφαλείας στη Χάλκη πλέον έχουν στην διάθεσή τους μεταφορικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα. Πρόκειται για τα νέα ΑΜΙ - την επαναστατική λύση της Citroën για την βιώσιμη αστική μετακίνηση - που παραδόθηκαν στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα! Στη Χάλκη βρίσκονται τα μοναδικά Citroën AMI στον κόσμο που φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως ορίζεται από τα Σώματα Ασφαλείας.

Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, η Χάλκη αναδεικνύεται σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο «οδηγού» για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Οι δηλώσεις

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το εξαιρετικό έργο στο νησί της Χάλκης. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroën, μίας μάρκας που τολμά και καινοτομεί, που συνδέεται στενά με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πηγή προόδου στην κοινωνία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο».

Vincent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος Citroën

«Στη Citroën και τον Όμιλο Συγγελίδη είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης. Υποστηρίζοντας την πρόοδο της κοινωνίας, η Citroën προσφέρει ένα στόλο νέων ηλεκτρικών οχημάτων που αντικαθιστούν τα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνταν από τους φορείς του νησιού. Ο στόλος των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του Δήμου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Ενεργειακής κοινότητας της Χάλκης. Επιπλέον, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης έξυπνης και κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας θα παρέχουμε στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί τη δυνατότητα αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών ρύπων σε προσιτές τιμές. Η εφαρμογή του έργου ξεκίνησε, κάνοντας τη Χάλκη το πρώτο  GR-ECO ISLAND. Οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν σημαντική βελτίωση στη καθημερινότητα τους με λιγότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα αέρα, ένα καθαρότερο περιβάλλον, σε συνδυασμό με χαμηλά κόστη χρήσης. Με αυτή τη πρωτοβουλία, η Ελλάδα ενστερνίζεται το μέλλον και την ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα πρώτο βήμα και εμείς, στην Citroën, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε. Η Citroën και ο Όμιλος Συγγελίδη έχουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους την εξέλιξη. Με τη Χάλκη, διευρύνουμε την μετάβαση προς την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα και οδηγούμε το μέλλον!» 

Philippe Narbeburu, Citroën Director of European Operations, Stellantis Group

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroën στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο - Έξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας “Electric for All”,  συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετατροπή” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroën δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη!»

Πολυχρόνης Συγγελίδης, Managing Director, Όμιλος Συγγελίδη

«Η Citroën, που για περισσότερα από 100 χρόνια έχει ως “όραμα” να κάνει την αυτοκίνηση προσιτή σε όλους, σήμερα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στους κατοίκους της Χάλκης. Αυτό το καταφέρνει παρουσιάζοντας τον “εκδημοκρατισμό” της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας τη δυνατότητα ολοκληρωμένης και προφανώς πρωτοποριακής “πράσινης μετάβασης” με την οποία η Χάλκη θα μπορεί από τώρα να “ζει” στο μέλλον. Η δωρεά των οχημάτων κοινής ωφέλειας στους τοπικούς δημόσιους φορείς, αλλά και η δυνατότητα των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού να μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα Citroën σε τιμές εργοστασιακού κόστους, είναι  απτή απόδειξη της διάθεσης της Citroën και του Ομίλου Συγγελίδη γενικότερα, απέναντι στην πρόοδο της χώρας και τη μεταστροφή της στη βιώσιμη μετακίνηση. Το πόσο σημαντικό είναι το έργο που παραδίδεται στη Χάλκη, γίνεται κατανοητό από τη στιγμή που αποτελεί κρατική δέσμευση και απώτερο σκοπό, να φτάσουμε να μιλάμε για τα GR-eco Islands παραδίδοντας το πρώτο σήμερα. Οι συναισθηματικοί δεσμοί της Citroen με την Ελλάδα, ήταν ο οδηγός για την ενεργή συμμετοχή της Γαλλικής εταιρείας στο μεγάλο αυτό project.» 

Δημήτρης Καββούρης, Chief Operating Officer, Citroën & DS Automobiles, Όμιλος Συγγελίδη

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...