20 ηλεκτρικά A1 στους δρόμους του Μονάχου

Μέχρι τα μέσα του 2011 για δοκιμές εξέλιξης

  • -
  • -

Η Audi έχει ήδη έτοιμα 20 ηλεκτρικά Α1 για να τα «ξαμολύσει» στους δρόμους του Μονάχου, στα πλαίσια ενός προγράμματος ηλεκτροκίνησης, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το υπουργείο μεταφορών και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Γερμανίας. Τα 20 A1 e-tron θα κινούνται στο Μόναχο μέχρι τα μέσα του 2011 δοκιμάζοντας, εκτός από τις δυνατότητές τους, το νέο δημόσιο δίκτυο με 200 σταθμούς φόρτισης μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το ηλεκτροκίνητο A1 e-tron έχει ισχύ 102 ίππων, τελική 130 km/h και μηδενικές εκπομπές ρύπων στα 50 km αυτονομίας που έχει στην πόλη. Όταν η μπαταρία ιόντων λιθίου αποφορτιστεί, την τροφοδοσία με ρεύμα αναλαμβάνει ένας μικρός κινητήρας Wankel παίζοντας το ρόλο της γεννήτριας. Έτσι, η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 200 km, με μέση κατανάλωση 1,9 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 45 gr/km.

Παρόλα αυτά, παραμένει άγνωστο αν τελικά το ηλεκτρικό Α1 θα μπει σε παραγωγή. Το σίγουρο είναι πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Audi θα λανσαριστεί το 2012 και θα βασίζεται στο σπορ πρωτότυπο e-tron.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...