Ήξερες ότι υπάρχουν powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα; [video]

Αυτός ο φορτιστής θα «σώσει» πολλούς κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

  • -
  • -

Η εταιρία ZipCharge πρόσφατα αποκάλυψε ένα Power Bank σε σχήμα και όγκο βαλίτσας. Ωστόσο το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν κατασκευάστηκε με σκοπό να τροφοδοτεί ηλεκτρικές συσκευές αλλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το GoCharger όπως ονομάζεται, είναι μικρό, ελαφρύ και έχει ροδάκια ώστε η μεταφορά του να μην επιβαρύνει τον χρήστη του. Ο όγκος του είναι πανομοιότυπος με μία μικρών διαστάσεων βαλίτσα και δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο για την αποθήκευσή του.

Επιπλέον, ο επαναστατικός φορτιστής κατασκευάζεται με οικολογικά υλικά και το εξωτερικό του μέρος αποτελείται από ανακυκλώσιμο πλαστικό. Στο μέλλον οι βλέψεις τις εταιρίας επεκτείνονται στην χρήση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή των φορτιστών της.

ZipCharge

Εκτός από πρακτικό, το GoCharger έχει τεχνολογία εντοπισμού και AC-DC μετατροπέα για να χρησιμοποιηθεί ως γεννήτρια. Ταυτόχρονα, με μόνο 30 λεπτά φόρτισης μπορεί να εξασφαλίσει 32km αυτονομίας καθώς έχει χωρητικότητα 4 kWh, που επαρκούν συνήθως ακόμα και για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα, η εταιρεία προγραμματίζει τη δημιουργία και μίας μεγαλύτερης εκδοχής, η οποία θα έχει χωρητικότητα 8 kWh, ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερο ρεύμα στα αυτοκίνητα που θα το χρειάζονται.

Δείτε ακόμα: Συμφέρει η εισαγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Όλη η διαδικασία

Ωστόσο, η εταιρεία δε θέλει να περιοριστεί στην κατασκευή μερικών powerbanks για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά να διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία. Έτσι στον προγραμματισμό της έχει βάλει τη δημιουργία GoHub. Ουσιαστικά πρόκειται για κατασκευές που θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία και στις οποίες θα αποθηκεύονται πολλά GoCharger. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος χρειάζεται αυτή την επιπλέον ενέργεια θα νοικιάζει ένα "powerbank", θα το χρησιμοπιεί και στη συνέχεια θα το επιστρέφει ώστε να φορτίσει ξανά και να είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

ZipCharge

Η τελική τιμή απόκτησης του GoCharger δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα, όμως οι μηνιαίες δόσεις για την αγορά του θα ανέρχονται περίπου στα 57 ευρώ. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022.

Βρέθηκε η λύση, λοιπόν, ακόμα και αν μείνεις από μπαταρία μακριά από φορτιστή. Τι άλλο σας κρατάει μακριά από την ηλεκτροκίνηση;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...