Με τέτοιο γκάζι όλα τα γλυκά είναι δικά σου! (video)

Μέσα στο πνεύμα του Halloween φαίνεται να είναι και η Mercedes, η οποία δείχνει να βρίσκεται στο… πλευρό των μικρών (και τρομακτικών) μας φίλων

  • -
  • -

Στο προωθητικό βίντεο που ανέβασε η Mercedes-Benz επιλέχθηκε η περίοδος των μεταμφιέσεων ή αλλιώς στην Αμερική η γιορτή του Halloween. Αναλυτικότερα εκείνη την νύχτα τα παιδιά στις ΗΠΑ ζητάνε γλυκά χτυπώντας το κουδούνι στα σπίτια και αν οι οικοδεσπότες δεν τους τα δώσουν τότε τους κάνουν κάποια φάρσα. Ωστόσο το παιδί του βίντεο ξαφνικά μετά την εμφάνισή του βγάζει μια βροντερή φωνή η οποία τελικά ήταν ο ήχος του μοτέρ της επιβλητικής Mercedes-AMG GT Black Series.

Όσοι δεν γνωρίζουν για την GT Black Series σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό supercar με τον κινητήρα της να είναι ο πιο ισχυρός που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα το GT σε αυτή την έκδοση κινείται από έναν αναβαθμισμένο V8 twin-turbo, 4.000cc της AMG, με 720 PS και 800 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 2.000rpm έως τις 6.000rpm ενώ ο κόφτης της επεμβαίνει στις 7.200rpm. Βέβαια στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν εντυπωσιάζει μόνο ο  εκρηκτικός του κινητήρας αλλά και η αιχμηρή αεροδυναμική του σχεδίαση.

Με άλλα λόγια το πληθωρικό supercar έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναπτύσσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη κατά την κίνησή του. Με αυτό τον τρόπο η αεροδυναμική του αμαξώματος εξασφαλίζει 400kg κάθετης δύναμης όταν αυτό κινείται με 250km/h. Ταυτόχρονα όπως είναι λογικό το πλαίσιο έχει δεχθεί περαιτέρω αναβαθμίσεις, η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover και οι τροχοί «πατάνε» στα Pilot Sport Cup 2 R τα οποία εξελίχθηκαν από την Michelin αποκλειστικά για την GT Black Series.

Πέρα από τα προηγούμενα, το πλαίσιο έχει δεχθεί εκτενή δίαιτα χάρης την χρήση ανθρακονημάτινων στοιχείων που έχουν πετύχει μια μείωση βάρους της τάξης των 35kg σε σχέση με την Mercedes-AMG GTR Coupé. Συμπερασματικά το βάρος της GT Black Series έχει περιοριστεί στα 1.615kg. Έτσι η ταχύτατη έκδοση είναι ικανή να ολοκληρώσει το κλασσικό 0-100km/h σε μόλις 3,2sec ενώ ακόμα εντυπωσιακότερος είναι ο χρόνος των 0-200km/h ο οποίος «έρχεται» σε κάτω από 9sec, με το οδόμετρο να σταματάει στην ένδειξη των 325km/h. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...