Αρνητικό ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων σπάει η Μεγάλη Βρετανία

Από το 1982 έχουν να δουν τόσο χαμηλά νούμερα παραγωγής στην Αγγλία, καθώς ο Σεπτέμβρης ήταν χειρότερος κατά 42% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

  • -
  • -

67.169 καινούργια οχήματα κατασκευάστηκαν εντός της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώνει ο SMMT (Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων). Το συγκεκριμένο νούμερο είναι μειωμένο κατά 42% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ενώ τόσο χαμηλά έχει να πέσει από το 1982. Πού οφείλεται όμως αυτό; Η αγορά αυτοκινήτου δεν γνωρίζει αντίστοιχα επίπεδα συρρίκνωσης, οπότε θεωρητικά, δεν είναι λογικό να συμβεί.

Η έλλειψη ημιαγωγών όμως, έρχεται για να φρενάρει πολλές γραμμές παραγωγής κατασκευαστών αυτοκινήτων! Οι τελευταίοι μειώνουν το ρυθμό παραγωγής και κατά συνέπεια, το συνολικό αριθμό οχημάτων που κατασκευάζουν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί στο άμεσο μέλλον και θα μας απασχολήσει για αρκετούς μήνες ακόμη, αφού η έλλειψη ημιαγωγών δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την αγορά αυτοκινήτου, αλλά όλων των προϊόντων που ενσωματώνουν τσιπ στην κατασκευή τους.

Φυσικά, μειωμένη παραγωγή δεν αντιμετωπίζει μόνο η Αγγλία αλλά όλες οι χώρες που έχουν εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων. Το νούμερο που έρχεται από τη συγκεκριμένη χώρα όμως, αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο για το πόσο… άσχημα είναι τα πράγματα στις γραμμές παραγωγής οχημάτων. Άλλωστε οι περισσότεροι που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα μια αντιπροσωπεία με σκοπό να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο, έχουν δει ότι ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης του νέου τους αποκτήματος κυμαίνεται από τους 5-6 μήνες, έως και ένα χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...