Μια Lamborghini Essenza SCV12 στο φυσικό της περιβάλλον! [Video]

Ο ήχος του V12 είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός

  • -
  • -

Το βίντεο προέρχεται από την πίστα του Misano και αφορά τους αγώνες των πρωταθλημάτων Lamborghini Super Trofeo Ευρώπης, Ασίας και Βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 και 31 Οκτωβρίου. Σε αυτό το απολαυστικό βίντεο των 7 λεπτών, οι V12 της Ιταλικής εταιρίας δημιουργούν μια σαγηνευτική μελωδία.

Όσοι δεν γνωρίζουν για την Lamborghini EssenzaSCV12, πρόκειται για ένα εξ’ ολοκλήρου αγωνιστικό όχημα που κινείται από τον δυνατότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα παίρνει «ζωή» από έναν V12 που αποδίδει 830hp και καταφέρνει να πετύχει αναλογία ίση με 1,66 ίππων ανά κιλό. Είναι το πρώτο GT αγωνιστικό της Lamborghini που εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της FIA.

Όσον αφορά το νέο σασί του φαντασμαγορικού track weapon είναι ένα carbon monocoque, το οποίο παράγει 1.200kg downforce στα 250km/h και ταυτόχρονα δεν απαιτεί τοποθέτηση κλωβού ασφαλείας. Επιπλέον στο πίσω του μέρος εδράζεται μια υπερμεγέθης αεροτομή κι ένας τεράστιος διαχύτης, ενώ το εμπρόσθιο splitter και τα πλαινά skirts μόνο διακριτικά δεν τα λες. Οι ασύμμετρες ζάντες μαγνησίου είναι 19 ιντσών για τους εμπρός τροχούς ενώ για τους πίσω επιλέχθηκαν 20 ιντσών, με τα φρένα να φέρουν την υπογραφή της Brembo.

Για τους νέους αγοραστές του αγωνιστικού προσφέρεται θέση πάρκινγκ σε ένα νέο υπόστεγο που κατασκεύασε η Lamborghini στην έδρα της, στην Sant’Agata Bolognese. Φυσικά, το μέρος παρακολουθείται όλο το 24ωρο, δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή το αυτοκίνητό τους μέσα από τις κάμερες.

Παρόλο που πολλοί θα ήθελαν να γίνουν μέλη του αποκλειστικού Essenza SCV12 club και να οδηγήσουν το hypercar τους στις πιο διάσημες πίστες του κόσμου, μόνο 40 υποψήφιοι θα έχουν πραγματικά την ευκαιρία να το ζήσουν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...