Η Bugatti Rimac είναι και επίσημα εδώ!

Η συνεργασία των δύο εταιριών είναι πλέον γεγονός, με την Porsche σε ρόλο επόπτη

  • -
  • -

Από χθες, 1 Νοεμβρίου 2021, οι Rimac Automobili και Bugatti Automobiles ένωσαν τις δυνάμεις τους, με την νέα εταιρεία να φέρει την ονομασία Bugatti Rimac, με σημαντικό υποστηρικτή στο εν λόγω εγχείρημα την Porsche AG. Η σύντομη αλλά άκρως επιτυχημένη έως τώρα 10ετής πορεία της Rimac, την οδήγησε στο αναπτυξιακό «άλμα» που πραγματοποιεί τώρα, ενσωματώνοντας στο δυναμικό της έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές hypercar.

Ο όμιλος Rimac θα είναι ο κύριος μέτοχος της Bugatti Rimac με μερίδιο 55%. Ο Mate Rimac θα διατηρήσει τη συμμετοχή του στον Όμιλο Rimac στο 35%, με την Porsche στο 22%, την Hyundai Motor Group στο 11% και άλλους επενδυτές στο 32%. Η ανάπτυξη, η παραγωγή και η προμήθεια συστημάτων μπαταριών, συστημάτων μετάδοσης κίνησης και άλλων εξαρτημάτων EV για τα οποία η Rimac είναι γνωστή και εμπιστεύονται πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, θα χωριστεί σε μια νέα οντότητα - τη Rimac Technology, η οποία θα ανήκει 100% στον Όμιλο Rimac.

Rimac-Group-Shareholder-Structure

Η Porsche πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την νέα κοινοπραξία ως στρατηγικός συνεργάτης. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, η γερμανική μάρκα θα ορίσει δύο επιβλέπων μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, τον Oliver Blume, Πρόεδρο της Porsche AG και τον Lutz Meschke, Αντιπρόεδρο και CFO της Porsche AG. Ο Mate Rimac, μετά την εξαιρετική πορεία της εταιρείας του προς την κορυφή είναι ο φυσικά ο καταλληλότερος άνθρωπος για την θέση του Διευθύνων Σύμβουλου της νέας οντότητας που ακούει στο όνομα Bugatti Rimac, αλλά και του νέου τμήματος Rimac Technology.

Η βάση της εταιρείας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, εκεί που βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της έως τώρα Rimac Automobili, αλλά από 2023 θα μεταφερθούν σε νέα τοποθεσία 200.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα αποτελέσει και το σπίτι της Rimac Technology. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομάζονται Rimac Campus και το κόστος για την δημιουργία τους ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...