Πότε και τι θα δούμε από το νέο Subaru Solterra;

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιστορίας της θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 11 Νοεμβρίου

  • -
  • -

Εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Toyota, μοιράζεται κοινά στοιχεία με το bZ4X που είδαμε πριν λίγες μέρες και ανήκει στην κατηγορία των crossover. Το ολοκαίνουριο Solterra μετρά αντίστροφα τον χρόνο για τα επίσημα αποκαλυπτήριά του, με τη Subaru να κάνει γνωστό πως η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

solterra1

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας βασίζεται στην πλατφόρμα e-Subaru και περιγράφεται ως παγκόσμιο αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει πως θα λανσαριστεί με τις ίδιες προδιαγραφές σε όλες τις αγορές του κόσμου. 

Το όνομα «Solterra» προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «Sol» και «Terra», που σημαίνουν Ήλιος και  Γη. Η Subaru επέλεξε τη συγκεκριμένη ονομασία προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και της περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

solterra2

Η εμπορική πορεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα στο 2022. Το νέο μοντέλο θα διακρίνεται για την ποιότητα, με την αντοχή και την αξιοπιστία. Θα είναι τετρακίνητο, διαθέτοντας δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα – και μια μεγάλη μπαταρία για υψηλή αυτονομία.

Πλήρως αναβαθμισμένο θα είναι το εσωτερικό, διαθέτοντας μια εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, ένα touchpad και ψηφιακό πίνακα οργάνων εμπρός από το τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...