Ψάχνουν αυτούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Περισσότεροι από 75.000 κάτοχοι αυτοκινήτων που για κάποιο λόγο δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα λάβουν το σχετικό «ραβασάκι» από την ΑΑΔΕ

  • -
  • -

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποστέλλει σε ψηφιακή μορφή επιστολές σε όσους δεν κατέβαλλαν το σχετικό ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Αφορά ιδιοκτήτες που ενώ είχαν συμπληρώσει τα οχήματά τους στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, είτε δεν ακολούθησαν τη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, είτε δεν πλήρωσαν τα τέλη.

Με την επιστολή, τους δίνεται η δυνατότητα, από σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, μέσω του myCAR, έως και τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν τον λόγο για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την παραπάνω δήλωση ή τα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύουν την έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλάσια τέλη εκείνης της χρονιάς.

Μετά τις 22 Νοεμβρίου, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών θα είναι εφικτή μόνο στη ΔΟΥ. Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Φυσικά, εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...