Δες τις διακρίσεις που έλαβε η νέα Skoda Fabia

Το supermini που περιμένουμε να φτάσει στην ελληνική αγορά στις αρχές του επόμενου έτους κατακτά ήδη διεθνείς διακρίσεις

  • -
  • -
Δες τις διακρίσεις που έλαβε η νέα Skoda Fabia

Οι διακρίσεις για την ολοκαίνουργια Skoda Fabia ξεκίνησαν πριν καλά καλά το μοντέλο κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους! Με χρυσή παρακαταθήκη τα 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 22 χρόνια παρουσίας, η Fabia αποτελεί ένα best-seller των ευρωπαϊκών αγορών, που στην τέταρτη πλέον γενιά της και με τις δάφνες που ήδη δρέπει, αναμένεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της τσέχικης μάρκας στην κατηγορία.

Αναλυτικότερα, το νέο μοντέλο είναι μεταξύ των έξι φιναλίστ για τον τίτλο “Best Buy Car of Europe in 2022”. Πρόκειται για το βραβείο που απονέμει σε ετήσια βάση από το 2001 η κριτική επιτροπή AUTOBEST, η οποία αποτελείται από έγκριτους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Η τελική επιλογή θα γίνει στο τέλος ενός διήμερου δοκιμών στην Αυστρία, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Το 2002, η πρώτη γενιά της Fabia είχε αναδειχθεί “Best Buy Car of Europe”, ενώ το 2014 η τρίτη γενιά του μοντέλου ήταν μεταξύ των φιναλίστ, όπως και τα Kamiq και Octavia, τα δύο τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ FABIA

Η δεύτερη διάκριση για τη νέα Fabia ήρθε από τη Γερμανία. Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «auto motor und sport» ψήφισαν τη νέα γενιά ως “Autonis – Καλύτερη Σχεδιαστική Καινοτομία 2021”. Επικράτησε απέναντι σε πέντε ανταγωνιστές στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Η 21η διοργάνωση των Autonis έδωσε στους αναγνώστες μια επιλογή μεταξύ 117 νέων αυτοκινήτων, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτά χωρίστηκαν σε δέκα κατηγορίες. Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων περιλάμβανε φέτος έξι μοντέλα, με τη Skoda Fabia να αναδεικνύεται νικήτρια.

Η νέα γενιά αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2022, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-SKODA μέχρι τέλος του έτους. Το μοντέλο, με κορυφαία αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0,28), βασίζεται για πρώτη φορά στην MQB-A0 πλατφόρμα του Volkswagen Group. Με μήκος 4,11 μ. είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία, ενώ στη χώρα μας θα διατίθεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Ομίλου Volkswagen, με ισχύ από 80 PS έως 150 PS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...