Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Ayrton Senna

Στα 94 του χρόνια, ο Milton da Silva απεβίωσε στο Σάο Πάουλο από φυσικά αίτια.

  • -
  • -

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που ο Ayrton Senna έχασε τη ζωή του στην Ίμολα, ύστερα από μια καταστροφική σύγκρουση που σημάδεψε την ιστορία της Formula 1. Σήμερα, ήρθε η στιγμή και για τον πατέρα του να φύγει από τη ζωή, έχοντας φτάσει πλέον στα 94 χρόνια. Σε αντίθεση με τον γιο του, ο Milton de Silva πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ayrton, έγινε γνωστός με το επίθετο Senna που προέρχεται από την οικογένεια της μητέρας του, όμως ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που του στάθηκε πολύ και συχνά τον βλέπαμε στο πλάι του, τόσο εντός της πίστας (στα GP Βραζιλίας), όσο και έξω από αυτή. Οι φήμες λένε ότι ο Milton de Silva πάντα ήλπιζε πως ο Ayrton θα αναλάβει την οικογενειακή τους επιχείρηση.

Πρόκειται για μια επιτυχημένη μεταλλουργική εταιρεία, ενώ παράλληλα είχαν επενδύσει πολύ στο κομμάτι των κατασκευών, αλλά και της γεωργίας. Σύντομα όμως κατάλαβε πως ο γιος του είχε τρομερό ταλέντο στα μηχανοκίνητα σπορ και τον στήριξε, αρχικά μέσω των αγώνων καρτ και στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του στη Formula Ford 1600 στη Μεγάλη Βρετανία. Τα χρόνια πέρασαν και τελικά, είδε ότι η επιλογή του ήταν η σωστή, αφού εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην ιστορία της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, της Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...