Η Tesla αποσύρει τη Beta έκδοση της ημιαυτόνομης οδήγησης μέσα σε μια ημέρα

Διάφορα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο νέο software της Tesla και η εταιρεία το απέσυρε, προκειμένου να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

  • -
  • -

Η νεότερη έκδοση του συστήματος FSD (Full Self Driving) της Tesla κυκλοφόρησε, αλλά αποσύρθηκε μόλις μια ημέρα μετά, ύστερα από παράπονα χρηστών. Πρόκειται για την Beta έκδοση του λογισμικού, δηλαδή εκείνη που απευθύνεται στους developers, προκειμένου να διαπιστωθούν όποια bugs μπορεί να παρουσιαστούν και στη συνέχεια να εγκατασταθεί διορθωμένη στα συμβατά αυτοκίνητα.

Οι οδηγοί παρατήρησαν λάθη στη λειτουργία της προειδοποίησης σύγκρουσης με εμπρόσθιο όχημα αλλά και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα που βρίσκονται εκεί για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Οι αναφορές προφανώς ήταν μαζικές και έτσι η Tesla έδρασε γρήγορα, ανακοινώνοντας ότι η συγκεκριμένη έκδοση (Beta 10.3) αποσύρεται και τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη (Beta 10.2) προσωρινά.

Ακόμη δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το software. Το σίγουρο είναι ότι η μάρκα δουλεύει πάνω σε αυτό και μέσα στις επόμενες ημέρες, θα επανέλθει. Όταν η έκδοση Beta δοκιμαστεί, τότε θα περάσει και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Άλλωστε η Tesla κατέχει μια ηγετική θέση στο κομμάτι της ημιαυτόνομης οδήγησης, με τα μοντέλα της να την υποστηρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...