Καλιφόρνια: Καίει βενζίνη; Κόβεται! Ακόμη και πριόνια, μηχανές γκαζόν

Πολύ σοβαρά έχουν πάρει το θέμα απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Καλιφόρνια, αφού απαγορεύονται όλα τα μικρά θερμικά μοτέρ.

  • -
  • -

Από το 2024, στην Καλιφόρνια θα απαγορευτεί η πώληση όλων των μηχανημάτων και εργαλείων που χρησιμοποιούν μικρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πλάνο εξηλεκτρισμού της πολιτείας σε ο,τι αφορά τα οχήματα έχει ήδη ξεκινήσει και τα περιθώρια είναι αυστηρά, όμως φαίνεται ότι στην Καλιφόρνια θέλουν να «καθαρίσουν» την ατμόσφαιρά τους από κάθε πιθανό μοτέρ βενζίνης.

Αυτό σημαίνει ότι μηχανές του γκαζόν, πριόνια, αυτοκίνητα του γκολφ και οποιοδήποτε εργαλείο παρόμοιας φύσης που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν θα επιτρέπεται να πωλείται. Στη θέση τους θα υπάρχουν μόνο ηλεκτροκίνητα εργαλεία και μηχανήματα, που λειτουργούν είτε με μπαταρία, είτε με απευθείας σύνδεση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτείας, οι μικροί κινητήρες εσωτερικής καύσης έως 25 ίππων επιβαρύνουν πολύ σημαντικά την ατμόσφαιρα αφού δεν διαθέτουν τις αντιρρυπαντικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Για να μας δώσουν ένα παράδειγμα, λένε ότι η χρήση ενός φυσητήρα κήπου για μια ώρα εκπέμπει παρόμοιο επίπεδο ρύπων με την οδήγηση ενός Toyota Camry για 1.000 μίλια (1.600 χιλιόμετρα).

Αυτό που ακόμη δεν έχουν διευκρινίσει, είναι τι θα γίνει με τις γεννήτριες ρεύματος. Οι περισσότερες γεννήτριες ενσωματώνουν μικρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης που βρίσκονται εντός του πλαισίου της απαγόρευσης, όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ρεύμα αφού… παράγουν ρεύμα για τα μέρη που δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση ή τις στιγμές μιας διακοπής. Περίπλοκα τα πράγματα στην Καλιφόρνια!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...