Jeep και Samsung φτιάχνουν από κοινού μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πού θα βρίσκεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας;

  • -
  • -

Η νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών που θα δημιουργηθεί στην Αμερική θα είναι μια από τις πολυάριθμες εγκαταστάσεις που είναι αφιερωμένες στην υποστήριξη της κατασκευής εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Stellantis. Βασικός στόχος είναι να μπει σε λειτουργία το 2025, αρχικά με ετήσια παραγωγή 23 gWh και σταδιακή επέκταση στα 40 gWh.

Το σημείο δημιουργίας της νέας εγκατάστασης βρίσκεται υπό έρευνα και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Στις Η.Π.Α. το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe είναι το πλέον δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας και η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών πλέον κρίνεται απαραίτητη. Ευχάριστη προσθήκη αποτελεί το νέο Grand Cherokee 4xe που θα κυκλοφορήσει από την επόμενη χρονιά και θα ενισχύσει περαιτέρω τη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μάρκας.

Ως αποτέλεσμα της ζήτησης, οι Stellantis και Samsung SDI ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με στόχο τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας που θα παράγει μπαταρίες και στοιχεία μπαταριών στη Β. Αμερική.

Όπως δήλωσε ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis «Η στρατηγική μας να συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρείες επιταχύνει την ταχύτητα και την ευελιξία που χρειαζόμαστε για τη σχεδίαση ασφαλών, προσιτών και φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Η Stellantis βρίσκεται ήδη μπροστά από το πλάνο της για την εξασφάλιση ετήσιας παραγωγής μπαταριών ικανής χωρητικότητας ώστε να πετύχει μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεων της στις Η.Π.Α. να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Ταυτόχρονα, τα εργοστάσια μπαταριών αποσκοπούν να καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων παραγωγής της Stellantis στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Μεξικό, για τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου, από τα Plug-in Hybrid μοντέλα, μέχρι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ήδη στις Η.Π.Α. το νέο Jeep Wrangler 4xe, αποτελεί το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid μοντέλο της αγοράς,. Τέλος, το πλάνο της Stellantis είναι να επενδύσει περισσότερα από 30 εκ. ευρώ μέχρι το 2025 για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...