Έρχεται Ευρώπη το ηλεκτρικό με πάνω από 1.000 km αυτονομία

Ένα ηλεκτρικό με αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 km θα έρθει στην Ευρώπη, αποτελώντας μία πολύ καλή λύση για εκείνους που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις.

  • -
  • -

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το Zeekr 001, πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που συνδυάζει φουτουριστική σχεδίαση, μεγάλη αυτονομία και επιδόσεις.

Αναλυτικότερα το νέο Zeekr 001 κατασκευάζεται σε ένα προηγμένο εργοστάσιο 5G+ στο Νινγκμπό της Κίνας με το σχήμα του να περιγράφεται από την ίδια την εταιρεία ως Luxury Safari Coupe. Επιπλέον τα εμπρόσθια φανάρια θυμίζουν τα «μάτια γάτας» ενώ τα πίσω είναι πανομοιότυπα του E-tron.

Το μοντέλο διατίθεται με τρεις επιλογές κινητήρων και ισχύος. Στη βασική έχει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 272 ίππους και εφοδιάζεται με μπαταρία 86 KWh και αυτονομία 546 km. Στη δεύτερη εκδοχή οι ηλεκτροκινητήρες γίνονται δύο, η ισχύς ανεβαίνει στους 544 ίππους και η μπαταρία φτάνει τις 100 KWh με την αυτονομία να αγγίζει τα 741 km. Στην κορυφαία εκδοχή έχουμε την ίδια διαμόρφωση κινητήρων, όμως η χωρητικότητα της μπαταρίας σκαρφαλώνει στις 140 KWh και η αυτονομία εκτοξεύεται στα 1.032 km!

Δείτε ακόμαΈκτακτο: Στην Ελλάδα για δοκιμές το πιο hot κινεζικό ηλεκτρικό SUV!

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις, καθώς η επιτάχυνση 0-100 km/h μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Η Zeekr ανήκει στον κινεζικό γίγαντα Geely, στην κατοχή του οποίου είναι και εταιρείες όπως η Volvo και η Lotus. Το πλάνο της Zeekr είναι φέτος να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Ευρώπη, κάνοντας το απαραίτητο βημα για να βγει και πέρα από την Κίνα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...