HYUNDAI KONA ELECTRIC: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

Το αμιγώς ηλεκτρικό KONA γοητεύει με τη σχεδίαση και την ευελιξία και ταυτόχρονα συναρπάζει με την προηγμένη τεχνολογία του

  • -
  • -

Τα SUV είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική κατηγορία της αγοράς. Τι πιο λογικό λοιπόν για μια μεγάλη εταιρεία που επενδύει σοβαρά στην ηλεκτροκίνηση να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία; Και μάλιστα στα B-SUV, που ανεβαίνουν δυναμικά σε ενδιαφέρον και πωλήσεις. Το Hyundai KΟΝΑ Electric είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της ευρωπαϊκής αγοράς και ήρθε να προστεθεί στις υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης, diesel και Hybrid του ΚΟΝΑ, καθιστώντας το ως το B-SUV με τη μεγαλύτερη ποικιλία κινητήριων συνόλων στην κατηγορία του - και όχι μόνο!

hyundai-kona ev-1

Το Hyundai KONA Electic διακρίθηκε από την πρώτη στιγμή για τη μεγάλη αυτονομία του. Στην ανανεωμένη του εκδοχή που ήρθε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, προσφέρει έως και 484 km εμβέλειας με μία μόνο φόρτιση! Έτσι, αν οι καθημερινές σας διαδρομές είναι γύρω στα 50 km, θα χρειαστεί να το φορτίσετε μία φορά στις 9 μέρες (έκδοση 64 kWh)!


Μέσα στην πόλη μπορεί να κάνει έως 660 χιλιόμετρα

Το ηλεκτρικό KONA είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας. Η ισχυρότερη έχει μπαταρία 64 kWh, αποδίδει 204 ίππους και μπορεί να καλύψει 484 km κατά μέσο όρο, ενώ η έκδοση των 39 kWh έχει ισχύ 136 ίππους και μέση αυτονομία 305 km (πρωτόκολλο μέτρησης WLTP). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία κίνησης στην πόλη, όπου οι απαιτήσεις για ισχύ είναι μικρότερες: έως 660 km στην έκδοση 64 kWh!

hyundai-kona ev-2

Για τη φόρτιση από 10% στο 80% της μπαταρίας πολυμερών ιόντων λιθίου 64 kWh του KONA Electric χρειάζονται περίπου 47 λεπτά σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW ή 64 λεπτά σε σταθμό 50 kW. Σε wallbox που μπορείτε να τοποθετήσετε στο γκαράζ σας, είτε σε δημόσιο σταθμό φόρτισης, η φόρτιση σε ποσοστό 10%-100% της μπαταρίας ενεργειακού περιεχομένου 64 kWh απαιτεί 6 ώρες και 50 λεπτά. Αντίστοιχα, για τη μπαταρία 39.2 kWh χρειάζονται 4 ώρες και 20 λεπτά. Φυσικά, αν φροντίζετε να αναπληρώνετε κάθε βράδυ την ενέργεια που καταναλώνετε τη μέρα, το ηλεκτρικό KONA θα είναι κάθε πρωί ετοιμοπόλεμο με το maximum της αυτονομίας του.

Τέλος, το προηγμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας προσφέρει απόλυτο έλεγχο ως προς το χρόνο και τρόπο φόρτισης, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξτε μία ώρα που ταιριάζει στο καθημερινό πρόγραμμα και τις οικονομικότερες χρεώσεις ρεύματος. Σε γενικές γραμμές, η οδήγηση ενός ηλεκτρικού δεν αλλάζει σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Η ευφυής τεχνολογία που ενσωματώνει το KONA Electric ωστόσο, κάνει κάθε μετακίνηση πιο ξέγνοιαστη, πιο ευχάριστη και πιο… έξυπνη.

hyundai-kona ev-3

Για παράδειγμα, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την αυτονομία με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, που σας επιτρέπει να φορτίζετε τη μπαταρία κάνοντας χρήση του ηλεκτροκινητήρα όταν επιβραδύνετε το αυτοκίνητο. Απλώς ρυθμίζετε το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας από τα χειριστήρια (paddle shifters) που υπάρχουν πίσω από το τιμόνι. Μπορείτε επίσης να φρενάρετε το αυτοκίνητο κρατώντας πατημένο το αριστερό paddle shifter, μέχρι να σταματήσει τελείως, χωρίς να πατάτε το φρένο.


Ψηφιακές λύσεις και φουλ στα συστήματα

hyundai-kona ev-4

Το νέο KONA Electric θα το αναγνωρίσετε από την πιο φουτουριστική εμφάνιση που του προσδίδουν οι ρέουσες και μυώδεις γραμμές, τα στενά φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, τα καινούρια φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό, το hi-tech προφίλ του SUV ενισχύουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και η μεγαλύτερη οθόνη 10,25’’ του συστήματος infotainment. Ο πίνακας οργάνων αλλάζει μορφή και χρωματισμό ανάλογα με το επιλεγμένο drive mode (Comfort, Eco & Sport), ενώ το infotainment παρέχει εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες του οχήματος, στα συστήματα ψυχαγωγίας και πλοήγησης αλλά και στις αγαπημένες σας εφαρμογές και μουσικές μέσω smartphone mirroring.

hyundai-kona ev-5

Το εσωτερικό διακρίνεται ακόμη για τη μεγάλη ευρυχωρία, τον προσεγμένο διάκοσμο και την ποιότητα κατασκευής. Αναβαθμισμένο είναι και το Bluelink με φωνητικές εντολές, αλλά και ο εξ αποστάσεως έλεγχος του οχήματος. Στην περίπτωση π.χ. που το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού για να ζεστάνει ή να δροσίσει την καμπίνα.

Αλλά και η ασφάλεια έχει δεχθεί ιδιαίτερη μέριμνα. Η δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartSense περιλαμβάνει συστήματα όπως η υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η προειδοποίηση διερχόμενων οχημάτων κατά την όπισθεν, η προειδοποίηση για ασφαλή έξοδο από το όχημα και το σύστημα εκτάκτου ανάγκης eCall που ειδοποιεί αυτόματα τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση ατυχήματος.

hyundai-kona ev-6

Όπως όλα τα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το νέο KONA Electric είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και υποστηρίζεται από 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων. Επιπλέον, η αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km, όποιο συμβεί πρώτο. Το νέο Hyundai KONA Electric μπορεί να γίνει δικό σας και να σας προσφέρει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης σήμερα, με τιμή από 26.990€ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...