Πωλείται μια μοναδική LaFerrari αξίας πολλών εκατομμυρίων

Σας υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μακρά και άκρως εντυπωσιακή ιστορία στις δημοπρασίες

  • -
  • -

Για τους απανταχού συλλέκτες ανά την υφήλιο η LaFerrari αποτελεί το «άγιο δισκοπότηρο» της συλλογής τους. Άπαντες επιθυμούν να αποκτήσουν το τετράτροχο δημιούργημα του Maranello, καθώς γνωρίζουν πως η αξία του ανεβαίνει συνεχώς όσο περνούν τα χρόνια.

laferrari auction1

Η πρώτη LaFerrari βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari στη Μόντενα το 2013. Μέχρι το 2016 είχαν παραχθεί άλλες 499 μονάδες, οι οποίες πωλήθηκαν σε εκλεκτούς και προφανώς πάμπλουτους πελάτες της διάσημης ιταλικής φίρμας.

Η τιμή του υπέροχου supercar ξεπερνούσε τότε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, το νούμερο έχει εκτοξευτεί. Πριν από περίπου με 5 χρόνια, μια μαύρη ματ LaFerrari πουλήθηκε για περισσότερα από 4,5 εκατ. σε δημοπρασία, ενώ η τελευταία LaFerrari Αperta έκανε ρεκόρ, καθώς ο πλειοδότης πρόσφερε σχεδόν 10 εκατ. για να την κάνει δική του.

laferrari auction2

Η συγκεκριμένη έκδοση που βλέπετε στις φωτογραφίες θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο από τον φημισμένο οίκο RM Sotheby's. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει χάρη στο αποκλειστικό χρώμα «Vinaccia» του αμαξώματος και το ειδικής παραγγελίας εσωτερικό σε καφέ απόχρωση «Pelle Chiodi Di Garofano».

Στο οδόμετρο γράφει μόλις 1.477 χιλιόμετρα και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε εξατομικεύσει πλήρως τη LaFerrari, προσθέτοντας στον εξοπλισμό ακόμη και σετ αποσκευών στην ίδια απόχρωση με το δέρμα που χρησιμοποιείται στην καμπίνα του οχήματος.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές, αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες. Όσο για την τιμή του, θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

laferrari auction3

Θυμίζουμε πως, η LaFerrari τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και σύστημα KERS. Το υβριδικό σύνολο αποδίδει 963 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...