Τέτοιο τρακάρισμα δεν έχει ξαναγίνει στο Nurburgring [Video]

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με το πού μπήκε στην πίστα. Δυστυχώς για εκείνον δεν έβρεχε οπότε θα πρέπει να σκαρφιστεί άλλη δικαιολογία.

  • -
  • -

Η πίστα του Nurburgring Nordschleife ή αλλιώς «Πράσινη Κόλαση», σε περιόδους όπου είναι ανοιχτή για το κοινό, έχει μικρότερη έκταση για λόγους ασφάλειας. Συγκεκριμένα, η μεγάλη ευθεία του circuit χωρίζεται με κώνους και προκειμένου κάποιος να ολοκληρώσει 2 γύρους στην σειρά θα πρέπει να βγει και να ξαναμπεί σκανάροντας τον QR κωδικό του.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG C63 που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, βρισκόταν στην αρχή της πίστας και μάλιστα στο σημείο «εκκίνησης» όταν, προφανώς επιχείρησε να επιταχύνει απότομα. Το κακό για εκείνον είναι πως είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα ενεργητικής. Έτσι, μόλις πάτησε το γκάζι, έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στον προστατευτικό τοίχο.

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο ατύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στο Ring. Ευτυχώς για εκείνον, η σύγκρουση συνέβη στην αρχή της πίστας και με λίγα χιλιόμετρα γιατί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της ειδικής των 19,1km θα είχε εξελιχθεί πιο άσχημα. Πιθανών η ανεξέλεγκτη πλαγιολίσθηση να οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία των ελαστικών αλλά ο οδηγός άργησε να διορθώσει το «λάθος». 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...