Διόδια στο κέντρο της Αθήνας; (audio)

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, πως εξετάζεται ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας!

  • -
  • -

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας, Κώστας Καραμανλής, προκάλεσε αίσθηση δηλώνοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει μία σειρά από μέτρα αποσυμφόρησης του κέντρου. Ένα από αυτά είναι το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας! Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λονδίνο, και όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής η συγκεκριμένη λύση έχει πέσει στο τραπέζι και είναι υπό συζήσηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ

Όσον αφορά τον δακτύλιο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ανέφερε πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου, με τα ηλεκτρικά, υβριδικά και Euro 6 οχήματα (με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γρ./χλμ. CO2) να κινούνται ελεύθερα. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι σήμερα για ελεύθερη μετακίνηση στο δακτύλιο. Τέλος, σημείωσε πως θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διεύρυνση των ορίων του μικρού δακτυλίου, αλλά και περαιτέρω λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του υπουργού στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...