Πότε θα παραλάβουν τη Mercedes των 1.000 ίππων οι πελάτες;

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του πολυαναμενόμενου One καθυστέρησε αρκετά. Ωστόσο, φαίνεται πως έφτασε η ώρα για την κατασκευή του

  • -
  • -

Οι 275 τυχεροί πελάτες έκαναν αρκετή υπομονή. Από το 2019 είχαν προπληρώσει το ποσό των 2.275.000 ευρώ που απαιτούνταν για την αγορά, αλλά η Mercedes αντιμετώπισε διάφορα θέματα, με αποτέλεσμα να αναβάλει συνεχώς την παραγωγή. 

mercedes amg one-1

Πλέον ήρθε η στιγμή για την έναρξη της κατασκευής. Η γερμανική φίρμα ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι στα μέσα στου 2022 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις.

Η Mercedes-AMG One χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο τετράτροχο παραγωγής στην πολύχρονη ιστορία της μάρκας, ένα θαύμα της αυτοκίνησης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της Formula 1.

mercedes amg one-2

Τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V6 1.6 Turbo κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα ηλεκτρικό turbo και σύστημα KERS, επιτυγχάνοντας θερμοδυναμική απόδοση 43% και ισχύ 1.000 ίππων. H ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 8 ταχυτήτων που αναπτύχθηκε ειδικά για τo hypercar. Ενεργοποιείται υδραυλικά και επιτρέπει την αλλαγή των ταχυτήτων είτε χειροκίνητα, με τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, είτε αυτόματα. Για την επιβράδυνση, χρησιμοποιείται ένα εξελιγμένο σύστημα κεραμικών σύνθετων φρένων υψηλής απόδοσης και βελτιστοποιημένου βάρους. Το χαμηλό βάρος μειώνει τις μη αναρτημένες μάζες αυξάνοντας έτσι τη δυναμική οδήγηση και την ευελιξία.

mercedes amg one-3

Είναι η ταχύτερη Mercedes που έχει πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο, με τις επιδόσεις να «κόβουν την ανάσα». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Τα πάντα πάνω στο όχημα με κωδική ονομασία «e-Performance» είναι αγωνιστικών προδιαγραφών. Στην καμπίνα φιλοξενούνται δύο άτομα, με το τιμόνι να ακολουθεί τη φιλοσοφία αυτών στα μονοθέσια της F1.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, ανάμεσα στους 275 ανθρώπους που θα κάνουν δική τους την AMG-One είναι και ο 7 φορές πρωταθλητής της Formula 1, o σπουδαίος Lewis Hamilton.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...