Παραδέχεται τα λάθη της η ΒΡ

Για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

  • -
  • -

Το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας της BP σχετικά με την έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon που είχε σαν συνέπειες τον θάνατο 11 εργαζομένων και την τεράστια οικολογική καταστροφή που επακολούθησε -τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Αμερικής- επιρρίπτει ευθύνες στον πετρελαϊκό κολοσσό καθώς και σε άλλες εταιρίες που εμπλέκονται στη λειτουργία της πετρελαιοπηγής.

Το πόρισμα της έρευνας αποδίδει την ευθύνη σε μια σειρά από λανθασμένες αποφάσεις εταιρειών και ομάδων εργασίας που συμμετείχαν στο έργο, κάνοντας λόγο για σύνθετα και αλληλοσυνδεόμενα λάθη, ανθρώπινες αποφάσεις, μηχανολογικό σχεδιασμό, επιχειρησιακές εφαρμογές και συνεργασίες ομάδων που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Θυμίζουμε πως από τις 20 Απριλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όταν επιτεύχθηκε το προσωρινό σφράγισμα της πηγής, περίπου 4,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χύθηκαν στον κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας ανυπολόγιστη μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον και ζημιά τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην BP. Η πηγή σφραγίστηκε οριστικά την Κυριακή 19/9/2010, με τις προσπάθειες πλέον να επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...