Η Nissan παρουσιάζει το «Έξυπνο Εργοστάσιο»

Οι τεχνολογίες παραγωγής του εργοστασίου στοχεύουν στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα

  • -
  • -

Η Nissan παρουσίασε μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό του Tochigi, στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας Nissan Intelligent Factory. Σκοπός της τεχνολογίας είναι η κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς απόλυτα φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050 στις εγκαταστάσεις παραγωγής που διατηρεί παγκοσμίως.

Το «Intelligent Factory» δίνει τη δυνατότητα στην Nissan να:

1. Χρησιμοποιήσει ρομπότ για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα,

2. Δημιουργήσει ένα βελτιωμένο περιβάλλον όπου ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων θα μπορεί να εργάζεται άνετα,

3. Υλοποιήσει ένα σύστημα παραγωγής μηδενικών εκπομπών, επιταχύνοντας έτσι τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από άνθρακα.

Το εργοστάσιο Tochigi έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού οχήματος crossover Nissan Ariya, αυτό το οικονομικό έτος.

Επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα

Επιπλέον, η Nissan στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως  το 2050. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων πρόκειται να εξηλεκτριστεί πλήρως σταδιακά, με την εισαγωγή ειδικών τεχνολογιών παραγωγής και με τη μείωση της χρήσης ενέργειας. Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε μονάδες παραγωγής, όλη η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή θα παράγεται με κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...