Η Ford δημιούργησε νέο δίκτυο διανομής των online παραγγελιών, με παραλήπτη το αυτοκίνητό σας!

Μειώνονται οι χρόνοι παράδοσης και οι αποστάσεις αυξάνονται! Πως;

  • -
  • -

Καθώς οι περισσότεροι αρχίζουν να επιστρέφουν στην δια ζώσης εργασία, οι διανομείς ενδέχεται να μην βρίσκουν τους πελάτες στο  σπίτι για να τους παραδώσουν σημαντικά δέματα. Ακόμη και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, ίσως προτιμούν να μην διακόψουν μία τηλεδιάσκεψη για να ανοίξουν την πόρτα.

Με την «έκρηξη» των online αγορών και την επακόλουθη πίεση για τις εταιρείες logistics να πετυχαίνουν πιο αποδοτικές και ασφαλείς παραδόσεις, η Ford και η Hermes σκέφτηκαν να εφαρμόσουν κάτι πρωτοποριακό, αρχής γενομένης από το Hνωμένο Βασίλειο.

Μέσω του προγράμματος «Secure Delivery to Vehicle», που λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας αυτόν το μήνα, οι διανομείς έχουν τη δυνατότητα παράδοσης των δεμάτων απευθείας σε οχήματα που βρίσκονται στην διεύθυνση της οικίας των κατόχων τους.

Με αυτό τον τρόπο επιταχύνονται οι παραδόσεις και εξοικονομείται χρόνος, καθώς οι διανομείς δεν χρειάζεται να χτυπάνε κουδούνι ή να βρίσκουν ένα γείτονα για να παραλάβει το δέμα όταν ο παραλήπτης δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Επιπλέον, η δυνατότητα παράδοσης πακέτων στο όχημα προσφέρεται σε πελάτες που διαθέτουν την εφαρμογή FordPass, επεκτείνοντας έτσι την γκάμα των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Η επιλογή αυτή προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση και πληροί τις απαιτήσεις κοινωνικής απόστασης.

Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα επεκτείνεται, η Ford και η Hermes ευελπιστούν να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής του, προσφέροντας «επιστροφές» από το όχημα και επιτρέποντας παραδόσεις σε όχημα σε άλλες τοποθεσίες (π.χ. στη διεύθυνση εργασίας του πελάτη).

 

Πώς λειτουργεί

Όταν οι αγορές πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα καταστήματα λιανικής, όσα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν την υπηρεσία «delivery-to-vehicle» ως στάνταρ επιλογή για παράδοση και θα παρέχουν λεπτομέρειες για την τοποθεσία του οχήματος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να ζητάνε παράδοση στο σπίτι, εάν το επιθυμούν.

Όταν ο διανομέας βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον προορισμό του, η ακριβής τοποθεσία του οχήματος του πελάτη εμφανίζονται στην εφαρμογή της Hermes. Στα 50 μέτρα, ο οδηγός σκανάρει το barcode στο δέμα του πελάτη για να δημιουργήσει έναν εφάπαξ κωδικό ξεκλειδώματος για το όχημα. Αυτό του επιτρέπει να ξεκλειδώσει το πορτμπαγκάζ και να εναποθέσει με ασφάλεια το πακέτο.

Για πρόσθετη προστασία, εάν ο διανομέας δεν καταφέρει να κλειδώσει το όχημα αφού ολοκληρώσει την παράδοση, αυτό κλειδώνει αυτόματα μόλις παρέλθει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο εντοπισμός του οχήματος και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα από απόσταση ενεργοποιείται κατόπιν συναίνεσης του παραλήπτη μέσω του FordPass. Εάν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε εμβέλεια 300 μέτρων από την επιλεγμένη διεύθυνση για παράδοση σε όχημα, το δέμα παραδίδεται στη διεύθυνση της οικίας του παραλήπτη. Το ίδιο ισχύει και για δέματα που είναι υπερβολικά μεγάλα για να χωρέσουν στο όχημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...