Το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai έκανε 1.360 χλμ. με ένα γέμισμα!

Το ιαπωνικό μοντέλο που κινείται με υδρογόνο σημείωσε ένα σπουδαίο ρεκόρ

  • -
  • -

Το Toyota Mirai κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καλύπτοντας απόσταση 1.360 χιλιομέτρων με ένα μόνο γέμισμα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαδρομή που έχει διανύσει ποτέ αυτοκίνητο υδρογόνου στον κόσμο.

toyota-mirai-1

Η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ξεκίνησε από το Τεχνικό Κέντρο της Toyota στη Γκαρντένα της Καλιφόρνια. Στη θέση του οδηγού βρέθηκε ο Wayne Gerdes, ενώ στο δεξί κάθισμα βρέθηκε ο Bob Winger. Το πλήρωμα κάλυψε την απόσταση των 1.359,89 χλμ. σε 2 ημέρες μεταξύ 23-24 Αυγούστου.

Για τον πλήρη ανεφοδιασμό του Toyota χρειάστηκαν μόνο 5 λεπτά και η συνολική κατανάλωση του Mirai για την κάλυψη ολόκληρης της απόστασης περιορίστηκε σε μόλις 5,65kg υδρογόνου. Επιπλέον, εκτός από τρομερή αυτονομία, το Mirai σε αυτή την διαδρομή απέβαλλε μηδενικά ποσά CO2 σε αντίθεση με ένα επιβατικό όχημα βενζίνης που αντίστοιχα θα είχε αποβάλει 301kg CO2.

toyota-mirai-2

Συνεπώς οι κινητήρες υδρογόνου συνδυάζουν την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμων, χωρίς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι σαν αποτέλεσμα της επιβολής αυστηρότερων μέτρων από την Ε.Ε. για τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, το υδρογόνο ίσως αποτελεί στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...