Αλεπούδες σε πόλη της Αγγλίας προκαλούν μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα

Ορδές από άγριες αλεπούδες κάνουν επιθέσεις στο Δυτικό Σάσεξ, νότια του Λονδίνου, τρώγοντας τις καλωδιώσεις και τις γραμμές φρένων στα οχήματα των κατοίκων

  • -
  • -

Λύση σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο αναζητούν οι Αρχές στην πόλη Χόρσαμ της Αγγλίας. Εδώ κι ένα εξάμηνο περίπου, μια αγέλη των άγριων θηλαστικών κάνει επιδρομές κατά τις βραδινές ώρες στους κεντρικούς δρόμους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έξαλλες αλεπούδες που επιτίθεντο στα οχήματά τους, έχοντας ως στόχο τις καλωδιώσεις. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

foxes-cars damage1

Σε έναν μόνο δρόμο, προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 30 σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα, δεν διστάζουν να εισβάλλουν ακόμη και στα γκαράζ για να καταστρέψουν καλωδιώσεις και γραμμές φρένων. Μια κυρία δήλωσε πως το κόστος στο αυτοκίνητό της ανήλθε σε 4.500 λίρες, ενώ σε έναν γείτονά της, η επισκευή κόστισε 9.000£.

Προκειμένου να προστατευτούν από τις αλεπούδες και να μην επιτρέψουν να μπουν στο κάτω μέρος των οχημάτων, οι κάτοικοι τα καλύπτουν με μουσαμάδες, αλλά αυτή η λύση προφανώς και δεν είναι αποτελεσματική.

foxes-cars damage2

Η Heather Phillips που κατοικεί στην οδό Spencer’s, έκανε λόγο για φρίκη, για έναν εφιάλτη που δεν μπορεί να περιγράψει. «Αυτά τα ζώα είναι σε φρενίτιδα. Σε έναν γειτονικό κήπο μετρήσαμε ένα βράδυ 36 αλεπούδες. Είναι και θέμα υγείας. Τα παιδάκια πάνε σχολείο κι αυτές περπατούν δίπλα τους. Κάτι πρέπει να γίνει», δήλωσε η αγανακτισμένη κυρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...