Νέα «επιθετική» περιβολή από την Toyota για το Corolla sedan

Η νέα έκδοση ονομάζεται Nurburgring αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται!

  • -
  • -

Όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έτσι και η Toyota, δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα παραγωγής τους στην «Πράσινη κόλαση», προφανώς για να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις του επιβατικού. Ωστόσο στην περίπτωση του Corolla sedan , η ιαπωνική εταιρεία στην έκδοση Nurburgring φαίνεται να τροποποιεί το αισθητικό κομμάτι του αυτοκινήτου και ταυτόχρονα χαρίζει καλύτερο πακέτο ανάρτησης.

Επιπλέον, το σύγχρονο sedan διαφοροποιείται του «απλού», με τους εμπρός- πίσω προφυλακτήρες, την εμπρός γρίλια, το lip στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, την διακριτική «αεροτομή», τις πλαϊνές αεροδυναμικές προσθήκες και τα εμπρόσθια φτερά. Παρ’ όλο που κάποιος θα περίμενε η λίστα να συνεχιστεί και στη μονάδα ισχύος του Corolla, αυτό δεν συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του Corolla Nurburgring εδράζεται είτε ο κλασσικός ατμοσφαιρικός «1800αρης» κινητήρας με τους 138 ίππους είτε ο φιλικότερος προς το περιβάλλον υβριδικός με ονομαστική ισχύ 121 ίππων. Αμφότερες οι εκδόσεις μοιράζονται την μεταφορά της κίνησης στους εμπρός τροχούς μέσω ενός CVT αυτόματου κιβωτίου. Φυσικά στην ειδική έκδοση της «Πράσινης Κόλασης» συμπεριλαμβάνονται κάποιες παρεμβάσεις στην απόκριση του δεξιού πετάλ αλλά και στην τοποθέτηση χαμηλότερων ελατηρίων της ανάρτησης.

Συνοψίζοντας, το Toyota Corolla Altis Nürburgring θα είναι διαθέσιμο μόνο για την αγορά της Ταϋλάνδης και οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να διαθέσουν 24.000 ευρώ για την βενζινοκίνητη έκδοση και 23.000 έως 27.000 ευρώ για το υβριδικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...