Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα αυτοκίνητο κάθε χρόνο

Επιτέλους η ιστορική ιταλική φίρμα λαμβάνει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή

  • -
  • -

Έπειτα από μια πολυτάραχη περίοδο, ο Jean-Philippe Imparato θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο την Alfa Romeo. O CEO της φημισμένης μιλανέζικης εταιρείας έχει πολύ μεγάλα σχέδια για τη μάρκα με σήμα το «Σταυρόφιδο».

Όπως ανέφερε στο έγκυρο «Automotive News» το χρονοδιάγραμμα της επόμενης μέρας είναι ήδη έτοιμο. Από τον Μάρτιο του 2022, οπότε και θα δούμε επίσημα την έκδοση παραγωγής της πολυαναμενόμενης Tonale μέχρι και το 2026, η Alfa Romeo θα παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο μοντέλο ανά έτος.

alfa romeo interior

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει σίγουρα ένα compact crossover, ένα μεγαλύτερο SUV που προφανώς θα αποτελέσει τη δεύτερη γενιά της Stelvio και πιθανότατα η επόμενη γενιά της Giulia. Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται σε νέες πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων είναι και η STLA large του ομίλου Stellantis.

Η οδηγική απόλαυση, ο εμπνευσμένος σχεδιασμός, το στυλ και η φινέτσα θα αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία των επόμενων δημιουργιών της Alfa Romeo, με τον Alejandro Mesonero-Romanos να αναλαμβάνει το design όλων των μοντέλων.

Για το τέλος, ο κύριος Imparato αποκάλυψε την πιο ενδιαφέρον είδηση, ανακοινώνοντας ότι από το 2027, όλες οι Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...