Όχι ένα, αλλά δύο νέα SUV φέρνει η Mazda στην Ευρώπη – Δες πότε

Πρώτα όμως θα δούμε το MX-30 με κινητήρα Wankel

  • -
  • -

Η Mazda ανακοινώνει σήμερα τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV της, από το 2022 και μετά. Δύο νέα μοντέλα, το CX-60 και το CX-80, πρόκειται να παρουσιαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης, θα παρουσιαστούν τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα, και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.

Τα νέα Ευρωπαϊκά μοντέλα, το Mazda CX-60 και Mazda CX-80, θα δημιουργήσουν μία θετική μέσο και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Εκμεταλλευόμενη πλήρως την εξέλιξη των εργοστασίων και τη στρατηγική της παραγωγής, η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία Skyactiv, τον ομαδικό προγραμματισμό, και την ευέλικτη παραγωγή, η Mazda πρόκειται να διευρύνει τη γκάμα των SUV της, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Προσφέροντας δύο και τρείς σειρές καθισμάτων, τα CX-60 και CX-80 αντίστοιχα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην Ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων, καθώς θα εφοδιάζονται με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Θα παρουσιαστούν επίσης και ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα λανσαριστεί μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, που ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα Wankel της Mazda ως γεννήτρια.

Από το 2025 περίπου, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα βασισμένα πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Με την εισαγωγή αυτών των μοντέλων, η Mazda βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030.

Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, το CX-5, το οποίο έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, παραμένει ένα από τα βασικά μοντέλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mazda παγκοσμίως. Το CX-5 και άλλα μοντέλα όπως το CX-30, θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γκάμα των crossover SUV της εταιρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...