Αποχώρησε από την Tesla και έλαβε αποζημίωση μαμούθ

Η αμερικανική εταιρεία κλήθηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 136,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρώην υπάλληλό της

  • -
  • -

Οι ρατσιστικές συμπεριφορές στα αναπτυγμένα κράτη που τηρούν απαρεγκλίτως τις διατάξεις του νόμου δεν επιτρέπονται. Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος έρθει αντιμέτωπος με εχθρικό περιβάλλον, τότε η εταιρεία στην οποία απασχολείται θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη με την Tesla στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Owen Diaz κατήγγειλε την αυτοκινητοβιομηχανία για ρατσιστική συμπεριφορά από τους προϊστάμενους του. Εισαγγελέας και ένορκοι, αφού εξέτασαν την υπόθεση, αποφάσισαν να δικαιώσουν τον 53χρονο, καθώς απεδείχθη πως οι ανώτεροι του χρησιμοποιήσουν διάφορα επίθετα για να τον μειώσουν λόγω του χρώματος του δέρματός του.

tesla pay ex worker

Συγκεκριμένα, στον χώρο εργασίας του σχεδίασαν ένα ρατσιστικό περιεχόμενο. Στις τουαλέτες έγραψαν συνθήματα της Κου Κλουξ Κλαν, της περιβόητης ακροδεξιάς οργάνωσης των ΗΠΑ, ενώ σε κάθε συνάντηση μαζί του, του έλεγαν διάφορες εκφράσεις, όπως: «επέστρεψε στην Αφρική» και «πήγαινε εκεί που ανήκεις».

Το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινε πως η Tesla ευνοούσε τέτοιου είδους συμπεριφορές για τους Αφροαμερικανούς, δημιουργώντας εχθρικό περιβάλλον εναντίον τους.

Τα γεγονότα με τον Diaz συνέβησαν από το 2015 έως το 2016 και το παράπονο του πρώην εργαζομένου είναι πως ο Elon Musk δεν επικοινώνησε μαζί του, αν και οι δικηγόροι του είχαν θέσει επίσημα το ζήτημα στην εταιρεία.

Αφού η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ήταν πλέον αργά για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης. Τώρα, πρέπει να καταβάλει στον κύριο Owen Diaz το ποσό των 136,9 εκατομμυρίων δολαρίων για αποζημίωση και ψυχική οδύνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...