Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD έρχονται στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο εγχείρημα γίνεται πραγματικότητα χάρη στην εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

  • -
  • -

Το μοντέλο της αστικής αναγέννησης μέσω της αειφόρου ανάπτυξης, των καθαρών μορφών ενέργειας και της βιώσιμης κινητικότητας, αποτελεί βασικό κομμάτι των Ευρωπαϊκών στόχων για τη δημιουργία πράσινων πόλεων. Καθώς πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζουν μορφή, αναβαθμίζοντας τους όρους διαβίωσης με επίκεντρο την ανθρώπινη κλίμακα, η Build your Dreams (BYD) ενισχύει άμεσα την ανάγκη για μια πράσινη αυτοκίνηση μέσα στον αστικό χάρτη.  Γεγονός το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ηλεκτρικών λεωφορείων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία κινούνται αθόρυβα στους δρόμους πολλών Ευρωπαϊκών κρατών εδώ και μια δεκαετία.

byd

Η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, αποτελεί τον επίσημο διανομέα της BYD στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών πώλησης και υποστήριξης μετά την πώληση, για τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη τη χώρα.

ΔΕΣ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ BYD ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ίδια στιγμή, σε παγκόσμιο επίπεδο, η BYD στοχεύει στον πλήρη ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού αστικού μοντέλου, ως προς το σκέλος της ηλεκτροκίνησης, συμπληρώνοντας μέχρι στιγμής περισσότερο από 1.000.000 παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 300 πόλεις, ενώ μέσα σε 20 χρόνια έχει κατορθώσει να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας τη θέση του market leader.

Η Ισπανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία η Βρετανία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία, είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία BYD. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολλανδία, προχώρησε σε αγορά 259 ηλεκτρικών λεωφορείων,  ενώ η BYD και η Stagecoach ανακοίνωσαν ότι η χρήση τους συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στη διάρκεια της πανδημίας.

Εκτός Ευρώπης εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως η περίπτωση της Κολομβίας, που προχώρησε σε μαζική παραγγελία  1.000 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Μπογκοτά και αναμένεται να προχωρήσει σε νέα παραγγελία για τις αστικές συγκοινωνίες της Μεντεγίν.

buses

Τον Απρίλιο του 2019, η Build your Dreams παρουσίασε στη χώρα μας, το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Midi Bus ιδανικό για Δήμους με στενούς δρόμους, το οποίο αποτελεί ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο, 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών (22 καθήμενοι). Φτιαγμένο από αλουμίνιο, με ηλεκτροκινητήρες ισχύος 250 ίππων και ροπή 350 Nm χρειάζεται μόνο δύο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών ενώ έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 200 χιλιόμετρα περίπου χωρίς επαναφόρτιση. Φιλικό στον επιβάτη διαθέτει σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμΕΑ ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός του διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής.

 Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στους αθηναϊκούς δρόμους και το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο του BYD, με τους επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πλήρως αθόρυβες διαδρομές στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 800 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι επιδόσεις του Κ9 υπήρξαν εντυπωσιακές, καθώς το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD κατάφερε να φτάσει κατά μέσο όρο τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας την ημέρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...