«Βγαίνει στο σφυρί» η Porsche 911 Carrera 3.0 RSR του Pablo Escobar

Ένα μοναδικό sportcar που οδηγήθηκε από παγκόσμιους πρωταθλητές και κατέληξε στα χέρια του μεγαλύτερου ναρκοβαρώνου θα πωληθεί σε δημοπρασία

  • -
  • -

Τη δεκαετία του 1970 η Porsche έβγαλε στην παραγωγή ορισμένα εκπληκτικά κομμάτια, τα οποία εξελίχθηκαν με τον χρόνο σε συλλεκτικά. Ωστόσο, ένα από αυτά έκανε τη διαφορά, καθώς χρησιμοποιήθηκε από παγκόσμιους πρωταθλητές της F1, όπως ο Emerson Fittipaldi, έως διάσημους εγκληματίες.

porsche 911 rsr-1

Ήταν η 911 Carrera 3.0 RSR του 1974. Αρχικά, έλαβε μέρος στο International Race of Champions της ίδιας χρονιάς, μέχρι το 1978 συμμετείχε στις 24 ώρες της Daytona και στις 12 ώρες του Sebring, καθώς και στα Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America και Mid-America, με οδηγούς τους John Tunstall και Charlie Kemp.

Αμέσως μετά, το υπέροχο τετράτροχο αποκτήθηκε από τον Pablo Escobar, τον πιο φημισμένο έμπορο ναρκωτικών του κόσμου. Ο Κολομβιανός έτρεξε με αυτό το αυτοκίνητο σε διάφορους αγώνες, καταλαμβάνοντας φυσικά την πρώτη θέση, αφού κανείς δεν είχε τόσο κουράγιο ή ήταν τόσο ανόητος ώστε να τον κερδίσει.

porsche 911 rsr-2

Μετά το θάνατο του διαβόητου κακοποιού το 1993, η 911 Carrera 3.0 RSR ανακατασκευάστηκε πλήρως. Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε το 2010, με το όχημα να αποκτά εκ νέου την αρχική του μορφή. Όλο αυτό το διάστημα εκτέθηκε σε διάφορα event με ιστορικά αυτοκίνητα, αποσπώντας τον θαυμασμό των συλλεκτών.

Στη δημοπρασία αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων πλειοδοτών, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως θα πιάσει αρκετά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...