Σε ποιο αυτοκίνητο μπαίνουν ευκολότερα τα παιδικά καθίσματα;

Τα καθισματάκια των παιδιών πρέπει να τοποθετούνται εύκολα, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα προσαρμογής

  • -
  • -

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Cars.com, το 56% των γονέων έχουν τοποθετήσει εσφαλμένα ένα κάθισμα αυτοκινήτου, ενώ το 84% αυτών βρίσκουν κάποιο στάδιο της διαδικασίας απογοητευτικό. Για να κερδίσει τον βαθμό «Α» ένα όχημα, πρέπει να αποδειχθεί ότι έχει άφθονο χώρο για το κάθισμα του παιδιού, χωρίς να επηρεάζει τον χώρο στο ύψος των γονάτων, για τον οδηγό ή τον συνοδηγό.

Ένα από τα κορυφαία οχήματα σε αυτόν τον τομέα είναι το νέας γενιάς Nissan Sentra που κυκλοφορεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ιαπωνικό μοντέλο αξιολογήθηκε με την ανώτερη διάκριση στο «Car Seat Fit Report Card 2021» των ΗΠΑ. Η κάρτα αναφοράς Car Seat Fit είναι πολύ σημαντική, καθώς παρέχει στους γονείς και τους κηδεμόνες βασικές πληροφορίες για οικογενειακά οχήματα που ταιριάζουν καλύτερα σε καθίσματα αυτοκινήτου για βρέφη, νήπια και μικρά παιδιά».

Οι πιστοποιημένοι τεχνικοί ασφάλειας για τους λιλιπούτειους επιβάτες  του Cars.com αξιολόγησαν φέτος 51 οικογενειακά οχήματα. Αποκαλώντας το Nissan Sentra «μια φιλική επιλογή, ως προς το κόστος αγοράς, για μικρές οικογένειες», οι συντάκτες του Cars.com ανέφεραν πως «το ευρύχωρο πίσω κάθισμα του Sentra ταίριαξε όμορφα με τα νέα μας παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου».

nissan sentra A

«Αυτό που μας δίνει περισσότερη αξία, είναι ότι τα άλλα τρία οχήματα που έλαβαν υψηλή βαθμολογία από το Cars.com, είναι μεγαλύτερα οχήματα», δήλωσε ο Jared Haslam, αντιπρόεδρος, Product and Services Planning, για την  Nissan στις ΗΠΑ και τον Καναδά. «Δεν ταιριάζουν όλα τα παιδικά καθίσματα σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των  παιδιών, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Χαίρει της εκτίμησης μας ότι το Cars.com, έδωσε προσοχή σε αυτό το σημαντικό ζήτημα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...