Η ώρα της νέας λιμουζίνας της Skoda

Η τσεχική φίρμα επιβεβαίωσε πως η νέα γενιά της Superb θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το 2022

  • -
  • -

Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας της εξέλιξης βρίσκεται η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της γκάμας της Skoda. Μάλιστα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου και ορισμένες από τις προδιαγραφές του.

Η νέα Superb θα αποκαλυφθεί επίσημα του χρόνου μαζί με το VW Passat. Αμφότερα, θα βασιστούν στην ίδια πλατφόρμα και θα μοιράζονται τα μηχανικά μέρη. Ένα ακόμη κοινό και πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι πως η παραγωγή τους θα γίνει στο νεόδμητο εργοστάσιο του VW Group στη Μπρατισλάβα. Με απλά λόγια και τα δύο θα είναι made in Slovakia.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα γενιά της limo διαφοροποιείται αισθητικά από το τωρινό μοντέλο, υιοθετώντας ένα πιο σύγχρονο και δυναμικό προφίλ. Οι εκδόσεις αμαξώματος liftback και wagon συνεχίζουν κανονικά, με τους χώρους να είναι ασυναγώνιστοι.

Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο σαλόνι, με τις προηγμένες οθόνες, τα ανώτερης ποιότητας υλικά και τις πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης να αναδεικνύουν την premium αύρα του αυτοκινήτου.  Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιη η έκδοση plug-in hybrid, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...