Δεν φαντάζεστε πόσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο, με τα στοιχεία για την αποχή να αυξάνονται

  • -
  • -

Παρά την πλήρη λειτουργία των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων και την άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, η αποχή από τους σχετικούς ελέγχους ενισχύθηκε κατά 10% σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι πάνω από 1,2 εκατ. Ιδιοκτήτες ΙΧ δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ με τις απώλειες για τα κρατικά ταμεία να ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και το κόστος σε ανθρώπινες απώλειες να είναι ανυπολόγιστο.

Όπως προκύπτει, είναι αναγκαίο να επιταχυνθεί η αυτοματοποιημένη διαδικασία διασταύρωσης των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών (όλα τα στοιχεία των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και τα ΚΤΕΟ) και του υπουργείου Οικονομικών (διαθέτει τα στοιχεία αδειών κυκλοφορίας και τελών κυκλοφορίας) ώστε να αποστέλλονται στον παραβάτη ιδιοκτήτη ΙΧ τα σχετικά πρόστιμα. 

Την ίδια στιγμή τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 650.000, με το ποσοστό της μη καταβολής Τελών Κυκλοφορίας να ανέρχεται στα ίδια επίπεδα.

Η πρόκληση ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο του οχήματος νωρίτερα εάν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα. Επίσης, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...