To Ford F-150 Raptor "απογειώνεται" με 600 ίππους! (video)

Βελτιωμένο από τη Hennessey Performance Engineering και άμεσα διαθέσιμο προς παραγγελία, το εκπληκτικό αυτό pick-up truck κοστίζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού 85.950 δολάρια

  • -
  • -

Απίθανο, ανεπανάληπτο, με εμφάνιση που προκαλεί, ικανότητες που ενθουσιάζουν, δύναμη ικανή να διεγείρει όλες τις αισθήσεις και επιδόσεις αντίστοιχες ενός supercar. Το VelociRaptor 600 αποτελεί τη βελτιωμένη έκδοση Ford F-150 Raptor και απευθύνεται σε όσους επιζητούν κάτι ξεχωριστό.

Raptor

Αποτελεί δημιουργία του αμερικανικού βελτιωτικού οίκου και βασίζεται στο best seller φορτηγάκι της Βόρειας Αμερικής. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Hennessey, έχοντας μακρά εμπειρία στις τροποποιήσεις του F-150, προσφέρουν ένα απαράμιλλης αισθητικής για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς όχημα, το οποίο εκτιμούν πως θα ξεπουλήσει.

Το VelociRaptor 600 φορά έναν αναβαθμισμένο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων με μεγαλύτερο intercooler, νέα μπεκ, βαλβίδες, πολλαπλή εισαγωγής και φίλτρο αέρα. Η απόδοση του μοτέρ αγγίζει τους 600 ίππους και τα 813 Nm ροπής.

Hennessey Raptor

Τα 0-96 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και για να καλύψει την απόσταση των 402 μέτρων, χρειάζεται 12,9΄΄. Το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες 20 ιντσών και φέρει ελαστικά εκτός δρόμου 37΄΄. Τα εμπρός φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo, η ανάρτηση και τα αμορτισέρ είναι καινούρια, ενώ υπάρχει και ενισχυμένο πακέτο off-road.

Η τιμή του ξεκινά από τα 85.950 δολάρια, με τους υποψηφίους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του οχήματος. Η Hennessey έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2022. Όσο για την παραγωγή, θα περιοριστεί τον πρώτο χρόνο στις 250 μονάδες.

Όλα τα μηχανικά μέρη του VelociRaptor 600 καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών ή 36.000 μίλια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...