Εξαντλητικές οι δοκιμές του Audi RS Q e-tron στο Μαρόκο, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αμμοθύελλες να πρωταγωνιστούν

H Audi επέλεξε οι πρώτες δοκιμές να εκτελεστούν σε ακραίες συνθήκες εν όψει του Ράλι Ντακάρ

  • -
  • -

Λίγους μήνες πριν το ντεμπούτο του στο διάσημο Ράλι Ντακάρ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022, η Audi Sport συνεχίζει τις δοκιμές του RS Q e-tron στο Μαρόκο. Τα τεστ διήρκησαν δύο εβδομάδες, με την παχιά άμμο, τους αμμόλοφους, τις μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές και τις ακραίες συνθήκες να προσομοιάζουν τις καταστάσεις που θα συναντήσουν οι αγωνιζόμενοι στη Σαουδική Αραβία.

Παρόντα στην δοκιμή βρέθηκαν και τα τρία πληρώματα: ο πολυνίκης του Ντακάρ, Stéphane Peterhansel, ο θρύλος των ράλι, Carlos Sainz και ο πρωταθλητής του DTM, Mattias Ekström. Στο πλάι τους στάθηκαν οι συνοδηγοί τους Edouard Boulanger, Lucas Cruz και Emil Bergkvist, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα εκτός από το σετάρισμα των αυτοκινήτων, επενδύθηκε χρόνος στην ιδανική συνύπαρξη οδηγού και συνοδηγού στο ιδιαίτερα στενό πιλοτήριο και ενισχύθηκε η επικοινωνία μεταξύ τους.

Όπως είναι λογικό, πληρώματα και μηχανικοί ήρθαν αντιμέτωποι με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι αμμοθύελλες ώθησαν στα όριά τους το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα και το σύστημα μετάδοσης. Επιπλέον, οι δοκιμές ήταν καθοριστικές για τη συμπεριφορά της μπαταρίας υψηλής τάσης, καθώς η διαχείριση της θερμότητας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την απόδοσή της.

Το Audi RS Q e-tron είναι εξοπλισμένο τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα με μονάδα κινητήρα/γεννήτριας (MGU), δοκιμασμένη στη Formula E, με μικρές μόνο τροποποιήσεις ειδικά για το Ράλι Ντακάρ. Μία τρίτη MGU, ίδιου σχεδιασμού, είναι μέρος του μετατροπέα ενέργειας και σε συνδυασμό με ένα βενζινοκινητήρα TFSI, χρησιμεύει σαν γεννήτρια για την μπαταρία υψηλής τάσης. Ταυτόχρονα, ενέργεια ανακτάται και κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Η μπαταρία ζυγίζει περίπου 370 κιλά και είναι ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh.

Παράλληλα με τις δοκιμές του πρωτότυπου στο Μαρόκο, η Audi Sport στο Neuburg an der Donau ξεκίνησε ήδη την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου που προορίζεται για αγώνες, με αριθμό πλαισίου 104. Το συγκεκριμένο όχημα θα αποτελέσει με τη σειρά του πεδίο δοκιμών και βελτίωσης, με στόχο τα τρία αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν για το φημισμένο Ντακάρ να βελτιστοποιηθούν σε κάθε τομέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...