Ιδού η νταλίκα που δεν χρειάζεται οδηγό

Το όχι και τόσο μακρινό μέλλον μέσα από τα μάτια της μεταφορικής FedEx

  • -
  • -

Γεύση από ένα καθόλου μακρινό μέλλον δίνει η FedEx που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη λειτουργία μίας αυτόνομης νταλίκας για παραδόσεις αγαθών στο Τέξας. Το φορτηγό, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της αυτοκινητοβιομηχανίας Paccar με την εταιρεία λογισμικού Aurora και την FedEx, θα πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ Χιούστον και Ντάλας. Οι δύο πόλεις απέχουν μεταξύ τους 400 km.

Το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να κάνει τη διαδρομή αλλά για προφανείς λόγους θα υπάρχει και οδηγός στην καμπίνα που θα είναι έτοιμος να παρεμβεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η FedEx θα δοκιμάσει τις δυνατότητες της αυτόνομης νταλίκας ενόψει της αύξησης της εμπορικής κίνησης που στις ΗΠΑ ξεκινάει από την Black Friday και καταλήγει στα Χριστούγεννα.

Η αυτόνομη οδήγηση και η παράδοση μέσω drones αποτελούν από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα στα οποία απασχολούνται οι εταιρείες μεταφορών και γενικότερα όσοι είναι μέρος των εφοδιαστικών αλυσίδων. Βεβαίως περισσότερα αυτόνομα (επίγεια και εναέρια) οχήματα σημαίνουν μεγαλύτερη αυτοματοποίηση, ίσως περισσότερη ασφάλεια και μάλλον μεγαλύτερες πιέσεις σε ομάδες εργαζομένων.

Πηγή: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...