Νέος ταχυφορτιστής από την Tesla στην Ελλάδα

Η Tesla έθεσε σε λειτουργία τον νέο σταθμό ταχυφόρτισης στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στον Ψαθόπυργο.

  • -
  • -

Έπειτα από τη διάθεση του νεότερου μοντέλου της γκάμας της στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα του Model Y, του οποίου το κόστος ξεκινά από 60.990 ευρώ, η Tesla εγκαινίασε τον δεύτερο Supercharger station στη χώρα μας.

Ο σταθμός βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Α8, δηλαδή στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στην περιοχή του Ψαθόπυργου. Η εγκατάσταση είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών, περιλαμβάνοντας οκτώ Superchargers – τέσσερις στο ένα ρεύμα και τέσσερις στο άλλο.

Κάθε φορτιστής αποδίδει έως 250 kW συνεχούς ρεύματος, αναπληρώνοντας τάχιστα την ενέργεια της μπαταρίας στα αυτοκίνητα της Tesla. Όσο και το κόστος, ανέρχεται στα 0,35 ευρώ/ kWh.

Ο καινούριος σταθμός εμφανίζεται ήδη στο σύστημα πλοήγησης των μοντέλων της φίρμας και στην αντίστοιχη εφαρμογή, προκειμένου οι κάτοχοι των οχημάτων να κατευθύνονται αυτόματα στις διαθέσιμες θέσεις φόρτισης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, μέχρι το τέλος του έτους, η Tesla σκοπεύει να τοποθετήσει και να θέσει σε λειτουργία τρεις αντίστοιχους σταθμούς ανά την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To Tesla Model Y ήρθε και στην χώρα μας - Πόσο κοστίζει με την κρατική επιδότηση 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...