Ανακαλύφθηκαν σε αχυρώνα 50 σπάνια μοντέλα της Ford!

Η μεγαλύτερη συλλογή μοντέλων Ford Model Τ και Model Α ήταν «κρυμμένη» για χρόνια μέσα σε μια παλιά αποθήκη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

  • -
  • -

Ένας από τους μεγαλύτερους αυτοκινητιστικούς «θησαυρούς» τον οποίο προφανώς ούτε η Ford γνώριζε πως υπήρχε, ήρθε πρόσφατα στο φως. 50 περίπου πολύτιμα προπολεμικά αυτοκίνητα που προς μεγάλη έκπληξη των ειδικών διατηρούνται σε άψογη κατάσταση – μάλιστα πολλά φέρουν ακόμη και πινακίδες – ήταν παραταγμένα μέσα σε αχυρώνα.

ford collection model t

Πρόκειται για τα ιστορικά Model Τ και Model A. Τα αυτοκίνητα χρονολογούνται από το 1900 έως το 1932 και παρά τη σκόνη στο αμάξωμα, δίνουν την εντύπωση πως είναι πρόσφατα συντηρημένα. Η σπάνια συλλογή αποτελείται από 25 μονάδες του Model T, 23 μονάδες του Model A κι ένα Model B, σε διθέσιες και τετραθέσιες εκδόσεις αμαξώματος, cabrio, trucks, ακόμη και wagon.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σε ποιον ανήκουν τα οχήματα. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο κάτοχος έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για τα ξακουστά μοντέλα τα Ford και είχε τον χρόνο και τα χρήματα για να τα διατηρεί σε τέτοια κατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Model T θεωρείται το πρώτο στην ιστορία προσιτό αυτοκίνητο, αυτό που εισήγαγε την μαζική παραγωγή και μετέτρεψε τη Ford σε παγκόσμιο κολοσσό. Είναι ένα από τα σημαντικότερα οχήματα του 20ού αιώνα, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τις 16,5 εκατομμύρια μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...