Τα 300 Acura NSX Type-S για την αγορά των ΗΠΑ ξεπούλησαν σε 24 ώρες

Ανάρπαστη έγινε η ειδική έκδοση Type-S του Acura NSX, της αμερικάνικης εκδοχής του Honda NSX.

  • -
  • -

Αν και οι πωλήσεις δεν ήταν το δυνατό σημείο του Honda NSX, η ειδική έκδοση Type-S που παρουσιάστηκε πρόσφατα, έγινε πραγματικά ανάρπαστη. Στις ΗΠΑ το ιαπωνικό supercar πωλείται με τα σήματα της Acura και τα 300 αυτοκίνητα που προορίζονται για εκεί, «έκλεισαν» μέσα σε μόλις 24 ώρες. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι μπήκαν σε λίστα αναμονής προκειμένου να… καπαρώσουν ένα Acura NSX Type-S, σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας παραγγελίας.

Η έκδοση Type-S του Acura NSX χρησιμοποιεί ένα αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης που συνολικά αποδίδει 608 ίππους με 667 Nm ροπή. Αποτελείται από έναν twin turbo V6 βενζινοκινητήρα των 3.5 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες, ενώ το βάρος που συνεπάγεται του υβριδικού συστήματος μπορεί να περιοριστεί με το Lightweight Pack. Κοστίζει περίπου 11.000€ και προσθέτει κάλυμμα κινητήρα από ανθρακόνημα, οροφή από ανθρακόνημα, λεπτομέρειες ανθρακονημάτων στο εσωτερικό και -το κυριότερο- carbon ceramic φρένα της Brembo.

Το Acura NSX Type-S κοστίζει 145.250€ στις ΗΠΑ (χωρίς το Lightweight Pack) αλλά, όπως είπαμε, έχουν όλα προπωληθει. Θα κατασκευαστούν 50 ακόμη αυτοκίνητα, με τα 30 από αυτά να έχουν τα σήματα της Honda και δεξιοτίμονη διαμόρφωση για να πουληθούν στην αγορά της Ιαπωνίας. Τα υπόλοιπα 20 δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποιο μέρος θα πουληθούν, φανταζόμαστε όμως ότι θα εξαντληθούν μέσα σε μερικές… ώρες, όπου κι αν διατεθούν τελικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...