Ποιο είναι το C SUV με την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία του σύμφωνα με την έρευνα του Consumer Reports;

Ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του ιδανικού νέου οχήματος, που πολλοί παραβλέπουν

  • -
  • -
Ποιο είναι το C SUV με την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία του σύμφωνα με την έρευνα του Consumer Reports;

Κάνοντας test drive του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει, χρειάζεται να ψάξετε πέρα από τις επιδόσεις, την εμφάνιση ή τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρει και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ορατότητα. Πρόκειται για ένα κρίσιμης σημασίας χαρακτηριστικό που αφορά την ασφάλεια, τόσο τη δική σας και των επιβατών όσο και των άλλων που βρίσκονται έξω και γύρω από το όχημα.

Ο κατασκευαστής του εν λόγω SUV πιστεύει πρωτίστως ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης ενός ατυχήματος είναι αν οι οδηγοί μπορούν να εντοπίσουν τις επικίνδυνες καταστάσεις με τα μάτια τους. Στη σχεδίαση των μοντέλων του λοιπόν, ελαχιστοποιεί τα τυφλά σημεία και παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερη ορατότητα από τη θέση του οδηγού. Το πλάτος κάθε κολόνας του πλαισίου έχει ελαχιστοποιηθεί, όπου είναι εφικτό, για να αυξηθεί η επιφάνεια του παρμπρίζ, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο ασφάλειας ενώ οι υαλοκαθαριστήρες σταματούν έξω από την οπτική γωνία του οδηγού, παρέχοντας τη μέγιστη ορατότητα. Επιπλέον, το σχήμα του αμαξώματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει στον οδηγό καλύτερη εικόνα για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου του.

Σήμερα πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που εκτός από τα γνωστά Adaptive Cruise Control και Pre-Collision Breaking κ.ά. περιλαμβάνουν και οπτικη πρόσβαση σε τυφλά σημεία με κάμερες μπρος, πλάι και πίσω (οπισθοπορείας), όμως αυτά και πάλι δεν είναι αρκετά.

Τα Subaru απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα με την εξαιρετική ορατότητά τους, που "χτύπησε" 3 πρωτιές στην έρευνα του Consumer Reports. Πρόκειται για τα Subaru WRX και Legacy, το καθένα στην κατηγορία του και φυσικά για το Forester (που εισάγεται και στην Ελλάδα) στην κατηγορία των Compact SUVs.

Η βέλτιστη θέση οδήγησης, τα ύψη των παραθύρων και οι προσεκτικά διατεταγμένες κολόνες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον περιορισμό των τυφλών σημείων, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει εύκολα τον περιβάλλοντα χώρο.

Όταν λοιπόν θα αναζητήσετε το επόμενο σας αυτοκίνητο, μην παραμελήσετε την ορατότητα του, είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα κριτήρια ασφάλειας που θα ελέγξετε.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα του ιαπωνικού SUV, ενώ εδώ θα βρείτε την δοκιμή του Subaru Forester e-Boxer.

 
forester

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...