Αυτά είναι τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ – Πόσο κοστίζουν εκεί και πόσο στην Ελλάδα;

Η ηλεκτροκίνηση αρχίζει να γίνεται πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ. Τι διαφορά όμως υπάρχει στις τιμές, σε σύγκριση με την Ελλάδα;

  • -
  • -

Αν μας πουν να κάνουμε εικόνα στο μυαλό μας τους δρόμους στην Αμερική, τότε αμέσως θα σκεφτούμε θηριώδη pick-up, τεράστια SUV με πληθωρικούς V8 κάτω από το καπό και βέβαια, την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των καυσίμων, τουλάχιστον σε σύγκριση με την Ευρώπη. Το σκηνικό όμως αλλάζει. Αν και οι Αμερικάνοι δεν αντιμετωπίζουν την ηλεκτροκίνηση με τον ενθουσιασμό των Ευρωπαίων, αρχίζουν σταδιακά να κάνουν το μεγάλο βήμα και να αφήνουν τους V8 στην άκρη.

Παρακάτω βρίσκονται τα πέντε πιο φθηνά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ. Τα τέσσερα από αυτά είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα, οπότε μια… σύγκριση στις τιμές είναι αναπόφευκτη. Τα ποσά σε δολάρια έχουν μετατραπεί σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα ισοτιμία του νομίσματος. Επίσης, στην τελική τιμή που ισχύει στις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής του οχήματος. Οι χρεώσεις των εργοστασίων είναι πολύ μεγαλύτερες όταν πρέπει το αυτοκίνητο να διασχίσει τον Ατλαντικό για να φτάσει στο νέο του ιδιοκτήτη.

Nissan Leaf


MINI Cooper SE


Chevrolet Bolt EV

  • Τιμή στις ΗΠΑ: 27.070€
  • Δεν διατίθεται στην Ελλάδα


Mazda MX-30


Hyundai Kona Electric 64 kWh

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...