Τι σχεδιάζει ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Greg Lynn για λογαριασμό της Moto Guzzi;

Η Moto Guzzi αποκάλυψε για πρώτη φορά τη νέα V100 Mandello στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του μεγάλου έργου συντήρησης και αναδιάρθρωσης του βιομηχανικού χώρου στο Mandello del Lario

  • -
  • -

Η Moto Guzzi αποκάλυψε για πρώτη φορά τη νέα V100 Mandello στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του μεγάλου έργου συντήρησης και αναδιάρθρωσης του βιομηχανικού χώρου στο Mandello del Lario, όπου κατασκευάζονται όλες οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi εδώ και έναν αιώνα. Εργοστάσιο, μουσείο και πολυχώρος θα στεγάσουν τα σχέδια και τις δράσεις της ιταλικής μάρκας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η αναδιαμόρφωση που θα αφορά σε όλο το εργοστάσιο ανατέθηκε στον παγκοσμίου φήμης πολυβραβευμένο Αμερικανό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Greg Lynn, καθηγητή στο UCLA School of the Arts and Architecture. Ο Greg Lynn έχει σχεδιάσει τη διάσημη καρέκλα Ravioli που εκτίθεται στη μόνιμη συλλογή της MoMA ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως είναι οι Swarovski, Alessi και Vitra. Το περιοδικό Time τον έχει συμπεριλάβει στους 100 πιο καινοτόμους ανθρώπους του 21ου αιώνα, ενώ το περιοδικό Forbes τον έχει αναφέρει ως έναν από τους 10 πιο επιδραστικούς αρχιτέκτονες παγκοσμίως.



Το όραμά του για το Mandello είναι ένα μοναδικό στο είδος του φουτουριστικό project: ένα περιβάλλον με ανοικτούς δημόσιους χώρους. ‘Ένα σημείο συνάντησης για την τοπική κοινότητα, το οποίο θα συνδέει την κουλτούρα, τη σχεδίαση και τη μηχανική, με ισχυρή οικολογική συνείδηση, σε πλήρη αρμονία με τις σύγχρονες τάσεις.

Το project εστιάζει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Στα νέα κτίρια θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές ενώ για τις νέες κατασκευές θα χρησιμοποιηθούν οικολογικά υλικά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά για αποδοτική διαχείριση της ενέργειας, χάρη σε φωτοβολταϊκά συστήματα.



Ο χώρος θα αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους φίλους ή κατόχους κάποιου μοντέλου της Moto Guzzi αλλά και για τουρίστες από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την εμβληματική μάρκα. Η επέκταση της παραγωγής του εργοστασίου είναι αναγκαία προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση ενώ παράλληλα με το νέο εργοστάσιο, το project περιλαμβάνει νέες συνεδριακές εγκαταστάσεις  καθώς και ξενοδοχείο και εστιατόριο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο μισό του 2025.

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη sport touring ναυαρχίδα Moto Guzzi V100 Mandello των 1000  κ. εκ. και των 120 ίππων που εγκαινιάζει την νέα εποχή της θρυλικής μάρκας. Η επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2021 στη Διεθνή Έκθεση EICMA του Μιλάνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...