Mercedes EQG Concept: Η ηλεκτρική εκδοχή της G-Class

Δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά μία μελέτη που μας δείχνει λεπτομερώς το ηλεκτρικό μέλλον της θρυλικής G-Class

  • -
  • -

Η φημισμένη για τις εκτός δρόμου ικανότητες της G-Class έχει μέλλον, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ηλεκτροκίνηση. Το πρωτότυπο EQG αποκαλύπτει την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού off road μοντέλου. Το εμβληματικό μοντέλο της Mercedes-Benz εξακολουθεί να διατηρεί τις μοναδικές εκτός δρόμου δυνατότητες που χαρακτηρίζουν τη σειρά, ενώ η σχεδίαση του δεν απέχει από τις συντηρητικές – τετράγωνες γραμμές που έχουν καθιερώσει τις G-Class. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1979 και είναι σημαντικό πως τέσσερις δεκαετίες αργότερα εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο αποδεικνύοντας πως εκτός παρόν έχει και μέλλον.



Το πρωτότυπο EQG είναι φανερό πως διατηρεί στενούς τους δεσμούς με το παρελθόν. Η τετράγωνη σχεδίαση του αμαξώματος διατηρείται, αλλά έχει διανθιστεί με τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της σειράς EQ σήμερα. Τα παραδοσιακά στρογγυλά φανάρια στο εμπρός μέρος, συνδυάζονται με την επιβλητική μάσκα, η οποία όμως είναι black panel όπως στις EQS και τη νέα EQE. Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα διατηρούν την αρχική σχεδίαση, ενώ όπως αρμόζει σε ένα εκτός δρόμου όχημα η θήκη της ρεζέρβας είναι εξωτερικά τοποθετημένη. Βέβαια, στην ηλεκτρική EQG δεν θα βρείτε στο εσωτερικό της ελαστικό αντικατάστασης, αλλά ένα χώρο για την αποθήκευση του καλωδίου φόρτισης, και όχι μόνο.



Όμως, η μελλοντική γενιά της G-Class δεν θα είναι απλά ένα ηλεκτρικό μοντέλο με σχεδιαστικές πινελιές του ένδοξου παρελθόντος. Οι δυνατότητες της εκτός δρόμου θα εξακολουθούν να είναι κορυφαίες και αντίστοιχες με αυτές που την έχουν καθιερώσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Αυτό σημαίνει πως για να φιλοξενήσει το νέο σύστημα τετρακίνησης, η πλατφόρμα θα έχει διαφορετική σχεδίαση για να τοποθετηθεί το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και οι μπαταρίες. Είναι χαρακτηριστικό, πως θα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα προσφέρουν μοναδικά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...