Ποιο μοντέλο ήρθε πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για τον μήνα Ιούλιο;

Κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι και το παντοδύναμο Volkswagen Golf

  • -
  • -

Η αναβίωση μίας οικονομικής ρουμανικής μάρκας πριν από μερικά χρόνια, κανείς δεν θα περίμενε πως θα έχει ως αποτέλεσμα την στέψη ενός νέου «βασιλιά» στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις το 2021. Αυτό ακριβώς έγινε όμως, με το καταξιωμένο Volkswagen Golf να χάνει την πρώτη θέση από ένα ταπεινό supermini, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008 και πλέον βρίσκεται στην τρίτη του γενιά. Με την υποστήριξη της Renault, η Dacia επανήλθε στο αυτοκινητιστικό προσκήνιο και επαναπροσδιόρισε τον όρο value for money. Μεγάλο όπλο της σε αυτό το επίτευγμα, αποτέλεσε και το νικητήριο όχημα από τις Ευρωπαϊκές πωλήσεις για τον μήνα Ιούλιο, το Sandero.

Με τις συνολικές πωλήσεις να σημειώνουν πτώση για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες συνεχούς ανοδικής πορείας, το Sandero βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στις πωλήσεις με 20.446 μονάδες για τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, αφήνοντας πίσω του τα Volkswagen Golf με 19.425 μονάδες και Toyota Yaris με 18.858.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ DACIA SANDERO STREETWAY 1.0 LPG

Η Volkswagen μπορεί να έχασε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά σίγουρα πρόκειται τον κορυφαίο κατασκευαστή, έχοντας τις περισσότερες συμμετοχές στο Top10 των πωλήσεων, με 4 μοντέλα της να βρίσκονται στην 10άδα.

 sandero

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...